Patru din zece studenţi abandonează facultatea

Articol publicat in sectiunea Social pe data 31 martie 2014

Aproape 40% dintre studenţii care ar fi trebuit să termine facultatea în 2013 la 20 de universităţi de stat au abandonat studiile, susţine Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), care cere Ministerului Educaţiei şi Guvernului să ia măsuri de reducere a acestui fenomen. Potrivit ANOSR, măsurile luate de stat şi de universităţi pentru a diminua fenomenul sunt, uneori, „la limita penibilului sau chiar sub această limită”, scrie Mediafax.

„Astfel, bursa socială are o valoare medie de aproape trei ori mai mică decât necesarul şi universităţile respondente au, în medie, un angajat specializat în consiliere în carieră sau consiliere psihologică la peste 8.000 de studenţi. Pe măsură ce investigăm tot mai mult măsurile pe care statul le ia pentru reducerea abandonului şcolar, inclusiv pentru accesibilitatea acestuia pentru cei săraci, născuţi în mediul rural sau având dizabilităţi, dar şi pentru creşterea relevanţei studiilor şi asigurarea unei treceri optime de la liceu la facultate şi de acolo la locul de muncă, ne îngrozim. Ceva trebuie să se schimbe şi trebuie să se schimbe repede”, a declarat Cristi Popescu, vicepreşedinte educaţional ANOSR, citat într-un comunicat.

ANOSR reaminteşte că principala revendicare a studenţilor rămâne alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, cerere susţinută de întreg sistemul – studenţi, elevi, părinţi, profesori şi rectori.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!