Patru meciuri, dorit de trei echipe mari

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 29 mai 2014

536 cristian maneaLa finalul ultimei etape din sezonul jucat de Viitorul, Gică Hagi remarca în mod deosebit un jucător al echipei sale. Numele acestuia este Cristian Manea.

Fundaşul dreapta al echipei lui Hagi a bifat deja patru meciuri în prima ligă, și asta chiar dacă are numai 16 ani, iar primele impresii lăsate au fost dintre cele mai bune.

„Este fotbalist de naţională. Se bate cu Măţel pentru titularizare, în opinia mea. Nu a greşit nicio minge. Poate juca pe toate cele patru posturi din linia defensivă”, declara Hagi după fluierul final al meciului cu Ceahlăul, în care Manea fusese cel mai bun om al Viitorului.

Laudele de care se bucură fundaşul au şi acoperire internațională. La doar câteva zile după ce Manea sărbătorea salvarea de la retrogradare alături de jucătorii de la Viitorul, în presa internaţională au început să apară zvonuri despre un interes pentru acesta din partea mai multor echipe tari din Europa.

Site-ul jurnalistului italian Gianluca Di Marzio spune că Inter Milano este cu ochii pe fotbalistul selecţionat şi în naţionala sub 17 ani a României, dar că trupa lombardă are o concurenţă acerbă. Udinese, Ajax şi Arsenal sunt alte trei echipe dintre cele care îl monitorizează pe Manea.

„Energia, fizicul şi versatilitatea sunt caracteristici fundamentale în fotbalul modern. Cristian Manea are tot pachetul. Românul a început să atragă atenţia tot mai multor cluburi europene. La Viitorul a prins doar patru meciuri în sezonul recent încheiat, dar a fost unul dintre protagoniştii Campionatului European, unde a jucat în șase meciuri pentru naţionala ţării sale. Evoluează în flancul stâng la națională, în timp ce la Viitorul este utilizat pe dreapta, cu rezultate excelente. La nevoie, poate juca şi în centrul apărării, la cei 1,83 metri ai săi”, notează Di Marzio.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!