Patru medalii din prima zi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 5 iunie 2015

ungureanuMonica Ungureanu şi Andreea Chiţu au cucerit, sâmbătă, medaliile de aur, iar Violeta Dumitru şi Larisa Florian pe cele de bronz, în prima zi de la European Open, competiţie găzduită de Cluj-Napoca.

Monica Ungureanu a câştigat grupa A, la categoria 48 de kilograme, după victorii în faţa unor sportive din Republica Moldova şi Italia, în semifinale a trecut de Kimberley Renicks (Marea Britanie), iar în ultimul act a învins-o pe Edna Carrillo (Mexic), cucerind astfel medalia de aur.

De asemenea, la aceeaşi categorie, Violeta Dumitru a cucerit medalia de bronz, în recalificări, în lupta cu britanica Kimberley Renicks.

La 52 de kilograme, Andreea Chiţu a câştigat grupa A, iar Larisa Florian grupa B, cele două judoka tricolore luptând ulterior în semifinale. Chiţu a obţinut victoria, iar ulterior s-a impus şi în finală, obţinând medalia de aur, în faţa sportivei Birgit Ente (Olanda), în timp ce Larisa Florian a intrat în recalificări, unde a trecut de olandeza Miranga Wolfslag, cucerind medalia de bronz.

La European Open de la Cluj-Napoca participă peste 400 de judoka din 43 de ţări, competiţia care se încheie duminică urmând a oferi puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

Organizarea European Open de judo la Cluj-Napoca este estimată la peste 300.000 de lei.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!