Patru români eliberaţi din sclavie

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 14 aprilie 2014

Patru români au fost eliberaţi de poliţiştii britanici, după ce au fost depistaţi lucrând în condiţii de „sclavie modernă”, în 2 aprilie, într-un orăşel din sud-vestul Angliei. Ei au fost preluaţi pentru a li se acorda ajutor de către reprezentanţi ai fundaţiei caritabile creştine Salvation Army (Armata Salvării), a informat în aceeaşi zi, publicaţia locală Gazette and Herald.

Bărbaţii de cetăţenie română au fost identificaţi lucrând în condiţii de exploatare în interiorul unor spaţii comerciale, ca urmare a unei investigaţii privind traficul de fiinţe vii la care au colaborat poliţişti din cadrul Wiltshire Police şi inspectori ai administraţiei fiscale britanice HMRC. Românii, având vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, au fost descoperiţi în micuţa localitate Melksham, situată la 19 km de Bath (sud-vestul Angliei).

Poliţia a declanşat o anchetă pentru identificarea celor care se fac vinovaţi de exploatarea românilor, ne-operând încă nicio arestare în acest caz, conform aceleiaşi publicaţii.

„Ultimele noastre acţiuni şi intervenţii confirmă existenţa unor reţele de trafic de persoane tot mai active. (…) Nu putem să depistăm astfel de cazuri fără ajutorul informaţiilor furnizate de către persoane din interiorul comunităţii”, a susţinut Detective Sgt. Rob Findlay, reprezentant al Wiltshire Police. El a cerut persoanelor care pot veni în sprijinul anchetei să contacteze ofiţerii de poliţie formând numărul de telefon special 101 sau apelând la unitatea specializată Human Exploitation Team, formând 01225794630.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!