Patru secţii de vot româneşti în Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 8 mai 2014

25 mai 2014, 07.00 – 21.00

Cetăţenii României stabiliţi în Marea Britanie care nu s-au înscris în Registrul Electoral din Regatul Unit şi doresc să voteze candidaţi români la apropiatele alegeri europarlamentare o vor putea face în 25 mai, în patru secţii de votare organizate de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pe teritoriul acestei ţări. Trei dintre acestea vor funcţiona la Londra, iar una în Edinburg, capitala Scoţiei.

Lista completă comunicată de MAE, a secţiilor în care românii se pot prezenta la vot este următoarea:

 1. Secţia de votare 105 –  LONDRA 1 la Secţia Consulară. Adresă: M.E.I.C. House, 344 Kensington High Street, London W14 8NS.
 2. Secţia de votare 106 – LONDRA 2 la Institutul Cultural Român. Adresă: 1 Belgrave Square, London SW1 X8PH.
 3. Secţia de votare 107 – LONDRA 3 la Institutul Cultural Român. Adresă: 1 Belgrave Square, London SW1 X8PH.
 4. Secţia de votare 108 – EDINBURGH la Biroul consular. Adresă: 7/9 North St. David Street, Edinburgh, EH2 1AW.

Pot vota toţi cetăţenii români aflaţi în străinătate (inclusiv turiştii), pe baza următoarelor documente prevăzute de lege:

 • cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie;
 • buletinul de identitate;
 • paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic;
 • paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic;
 • paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar.

——————————————

ATENȚIE!

Cetăţenii români care s-au înscris pe listele de vot dintr-un alt stat membru al UE nu vor mai avea dreptul să voteze şi pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European.

Nu se poate vota cu acte expirate sau cu titluri de călătorie!

——————————————-

Pentru mai multe informaţii, accesați:

De asemenea, pentru detalii suplimentare, cetăţenii români pot contacta Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la numarul de telefon 075 4815 5130 pe adresa de email: londra.alegeri@mae.ro.

MAE a finalizat în 18 aprilie lista completă a secţiilor de votare din străinătate la scrutinul din 25 mai 2014 pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că numărul secţiilor de votare din străinătate pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din data de 25 mai 2014 este de 190. Acestea sunt organizate în sediile misiunilor diplomatice şi consulare ale României, în sediile institutelor culturale din străinătate, precum şi în teatrele de operaţiuni din Afganistan.

„Lista finală a secţiilor de votare a fost omologată pe baza experienţei anterioare în organizarea alegerilor europarlamentare, respectiv a numărului de alegători înregistrat la scrutinele din 2007 şi 2009. De asemenea, menţionăm că la alegerile europarlamentare, cetăţenii români din străinătate pot opta pentru exercitarea dreptului de vot pentru alegerea reprezentanţilor ţării de reşedinţă în Parlamentul European.

Reamintim că, la alegerile pentru Parlamentul European din noiembrie 2007, în străinătate şi-au exercitat dreptul de vot  aproximativ 22.000 de cetăţeni români, iar pentru alegerile europarlamentare din iunie 2009 au fost înregistraţi la vot aproximativ 14.000 de cetăţeni români. La fiecare din aceste două exerciţii electorale, MAE a organizat acelaşi număr de secţii de votare, respectiv 190”, se precizează în comunicat.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

2 pareri la “Patru secţii de vot româneşti în Marea Britanie”

 1. Popescu Sergiu Spune:

  3 sectii in Londra si una in Edinburgh? Dar in Anglia nimic? Suntem cam multi si aici, si nu pot sa ma duc sute de kilometri la vot, ca nu sunt in vacanta

 2. Veronica Cucuiat Spune:

  Sergiu, articolul este vechi. Mai sunt sectii de vot in urmatoarele locatii:

  NEWCASTLE: Newcastle upon Tyne, NE99 2BW

  LEEDS: Leeds Civic Hall, Calverley Street, West Yorkshire, LS1 1UR

  LIVERPOOL: Municipal Buildings, Dale Street, L2 2DH

  BIRMINGHAM: Birmingham Council House, Victoria Square, B1 1 BB

  PORTSMOUTH: Fratton Community Center, Trafalgar Place, Fratton, PO1 5JJ

  BRISTOL: St George’s Road, Bristol, BS1 5UY

  BELFAST: 1 Stranmillis Embankment, BT7 1GB

  Ne vedem la vot!!!

Spune-ti si tu parerea!