Paula Seling şi Ovi, cartea câștigătoare la Eurovision?

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 21 aprilie 2014

Londra_Paula Seling si Ovi_Eurovision

Paula Seling şi Ovi, câştigătorii din finala Eurovision România 2014, cred, mai mult ca niciodată, în miracolul de a transforma un vis mai vechi al ţării noastre în realitate: primul loc la Eurovision. Paula şi Ovi vor interpreta la Copenhaga piesa „Miracle”, scrisă chiar de Ovi.

Cei doi artişti au fost prezenţi la Londra într-un turneu de promovare în cadrul The London Eurovision Party. Paula şi Ovi spun că pentru ei este o onoare să ne reprezinte ţara la Eurovision pentru a doua oară. România va participa în cea de-a doua semifinală a concursului, pe 8 mai.

 

Diaspora Românească: Cum a fost momentul în care aţi fost anunţaţi că… mergeţi din nou la Eurovision?

Paula Seling: Am fost foarte surprinsă în momentul în care am aflat că vom reprezenta România, pentru că, cel puţin eu, nu mai îndrăzneam să sper. Ştiam că va fi foarte greu să convingem oamenii să ne voteze a doua oară. Prima dată este mai uşor. A doua oară eşti mereu comparat cu ceea ce ai fost în trecut. Mă temeam… nu îndrăzneam să sper că vom fi din nou în preferinţele celor responsabili de alegerea reprezentantului României. A fost euforic momentul. Nu m-am aşteptat, deşi ne-am dorit mult şi ne-am pregătit foarte mult.

Ovi: A fost o bucurie imensă, mai ales că am fost pentru a doua oară câştigători. Este o onoare. Este pentru prima dată când se întâmplă ca un artist să reprezinte ţara de două ori la Eurovision. Şi ca autor, în cazul meu. Am avut emoţii… Este o performanţă frumoasă de care suntem mândri.

————————————–

„Ştiind care sunt greutăţile la Eurovision şi cât de complicat este să pui la punct tot parcursul acesta… este extrem de solicitant, este consumator psihic şi este foarte greu să ajungi pe un loc bun sau să depăşeşti un loc trei, pe care l-am avut în 2010… Nu plănuiam să mă reîntorc la Eurovision. Nu credeam că aş putea face ceva mai bine, nu vedeam posibilitatea. Ovi m-a întrebat dacă nu aş vrea să încercăm să mergem din nou la Eurovision anul acesta şi i-am spus că nu este momentul, că este prea devreme, că mai trebuie să treacă timp… Şi atunci a încercat să mă convingă altfel: mi-a spus «Nici dacă îţi trimit o piesă foarte bună?» I-am zis că mă îndoiesc că mă poate convinge cu o piesă… dar instantaneu, am simţit că este o piesă specială, felul în care am perceput-o, mesajul acesteia, felul în care s-a transformat odată cu implicarea noastră ca artişti…”

Paula Seling

————————————–

 

D.R.: Ce înseamnă pentru voi „Miracle”?

Paula: Piesa acesta este despre propriile alegeri, despre puterea de a alege. Cum spune şi Enstein… există două feluri de a-ţi trăi viaţa: „Ca şi cum totul este un miracol sau ca şi cum nimic nu este un miracol.” Decizia îţi aparţine şi este în puterea ta. Şi dacă alegi să îți trăieşti viaţa ca şi cum ar fi un miracol …atunci eşti cel mai fericit. Acolo trebuie să tindem toţi. În piesă, eu încerc să îl conving pe Ovi să creadă şi îi arăt că miracolele există. De aceea încercăm să povestim tuturor celor care ne întreabă despre piesă… că este mai mult decât o piesă. Este un fel de a privi lucrurile, un concept întreg de a privi viaţa, este atât de complexă şi de matură, încât numai cei care au o predispoziţie spre astfel de lucruri pot percepe acest mesaj. Cei care au revelaţia momentului simt mesajul profund al piese. A fost scrisă în cuvinte simple… pentru că trebuie să aibă acces la toţi oamenii, dar felul în care urcă melodia, felul cum se împletesc vocile, e mai mult decât o înşiruire de cuvinte. Nu este doar un moment de scenă…

Ovi: Piesa este scrisă punctual pentru Eurovision, este gândită pentru Eurovision, pentru că eu mi-am dorit foarte mult să revenim. Dar nu cu orice preţ. Am zis că dacă reuşesc să scriu o piesă la fel de bună… sau mai bună decât cea din 2010, atunci mergem. Noi suntem convinşi că este mai bună. Am scris-o într-o zi împreună cu un danez foarte talentat… şi după două ore de scris împreună cu el într-un campus de compoziţie din Suedia, în iulie anul trecut… am simţit că este potrivită. Am vrut să fiu cât mai difuz în text, pentru a nu atinge o temă anume. Textul este gândit în aşa fel încât oricine să se poate regăsească. Te poţi regăsi în acest Miracol cum vrei… Miracolul dragostei, al naturii… Am colaborat cu producători foarte buni din Oslo care au experienţa Eurovisionului.

————————————–

Cum va fi show-ul

 

„Am plecat de la ideea de hologramă de la Finala Naţională din Braşov şi vrem să dezvoltăm. Vrem să îmbunătăţim. Va fi elementul pianului, dar nu pot să dezvălui mai multe, va fi o apariţie interesantă, diferită. Există un fir roşu între ceea ce am făcut în 2010 şi 2014, dar nu vom copia.”

Ovi

————————————–

 

D.R.: Mai există timp şi pentru alte proiecte?

Paula: Absolut… nu. Nu mai este timp pentru nimic. Aveam un turneu pus la punct de cei de la Fundaţia Culturală Phoenix, pe care a trebuit să îl amân. Am şcoală… sunt studentă la Conservator, probabil este o surpriză, dar am vrut neapărat să fac Compoziţie la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Am trecut de prima sesiune foarte bine şi acum, din păcate, nu am reuşit să mai ajung. Nu îl consider un sacrificiu, dar toată dedicarea aceasta poate fi considerată o ofrandă adusă momentului de pe scena din Copenhaga.

Ovi: Nu mai este timp de nimic. Ne dorim să câştigăm anul acesta şi vrem să ne canalizăm toată energia către Eurovision.

————————————–

„Nu am emoţii. Mă simt pregătit. Mi-am dorit mult să mergem din nou la Eurovision, am muncit mult. Avem experienţa acestui concurs. Sunt emoţii constructive doar în momentul în care urcăm pe scenă.”

Ovi

————————————–

 

D.R.: Ce la transmiteţi românilor din Londra?

Paula: Îi rog să asculte piesa, îi rog să ne fie alături şi astfel să ajute România să îşi împlinească un vis mai vechi, pentru că ţara noastră nu a câştigat niciodată şi mai mult decât oricând, anul acesta sunt şanse mari de partea noastră. Noi am simţit foarte multe lucruri pozitive, peste tot pe unde am fost. Fiecare vot contează forte mult, fiecare implicare, fiecare cuvânt spus… contează…

Ovi: Îi salut. Le urez Paşte Fericit. Să asculte piesa. Să trezim în noi sentimentul naţional. Noi avem nevoie ca şi ţară de promovare şi de expunere cât mai bună. Şi orice vot din partea lor se va duce şi către România. Îi rugăm să ne voteze şi să fie alături de noi.

După ce, în 2010, hitul „Playing With Fire” a primit locul trei şi astfel cei doi artişti au înregistrat unul dintre cele mai bune rezultate ale României în concursul internaţional, Paula Seling şi Ovi au fost aleşi din nou să reprezinte România la Eurovision. Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura la Copenhaga, Danemarca, în 6, 8 (semifinale) şi 10 mai (finala). România va participa în cea de-a doua semifinală a concursului, pe 8 mai, alături de Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia şi Elveţia.

Paula Seling și Ovi – Miracle (piesa care va reprezenta România la Eurovision 2014) – se deschide într-o nouă pagină

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!