Paula Ungureanu, performeră

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 aprilie 2015

576 ungureanuPaula Ungureanu a stabilit un record extraordinar în handbalul românesc, fiind prima jucătoare care a reuşit să se califice în Top 8 al Ligii Campionilor cu patru formaţii diferite: Hypo Viena, Podravka Koprivnica, Oltchim Rm. Vâlcea şi, mai nou, HCM Baia Mare. Portarul naţionalei României este şi un argument extrem de serios pentru Baia Mare în fazele finale ale Ligii Campionilor.

Săptămâna Mare s-a mutat cu șapte zile pentru HCM Baia Mare. Sâmbătă, 4 aprilie, echipa pregătită de Tone Tiselj susţine poate cel mai important joc din istoria clubului, manşa tur cu Dinamo Volgograd din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. HCM are destule speranțe pentru a visa şi la o calificare în turneul Final 4.

Paula Ungureanu joacă un rol aparte în toată această situație, printre altele fiind în mare formă şi având o experienţă fantastică la acest nivel. Ea dispune şi de cel mai important palmares dintre toate jucătoarele lui Tiselj: a câştigat mai multe medalii cu România la turnee finale, iar la nivel de cluburi, a parcurs toate fazele până în finala Ligii Campionilor. Prin calificarea în sferturi, portarul formației din Baia Mare a stabilit un record impresionant pentru handbalul românesc, reușind să ajungă în Top 8 cu patru echipe diferite: Hypo Viena, Podravka, Oltchim şi HCM. De fapt, cu toate echipele cu care a participat în Liga Campionilor.

„De când mi-am început cariera handbalistică, mi-am dorit să ajung la acest nivel. Apoi, am reuşit să mă menţin pentru că am parte de o familie minunantă, cu fraţi, surori, naşi, care au fost alături de mine permanent. Iar copilul îmi dă o putere fantastică. Simţi că trăieşti cu adevărat”, a afirmat Paula Ungureanu despre secretul acestei continuităţi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!