Pe cine vor românii la Președinție?

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 24 martie 2014

Perechea Victor Ponta – Klaus Iohannis, în formula președinte-premier, are cea mai mare popularitate în rândul românilor, în comparație cu alte tandemuri posibile, potrivit unui sondaj INSCOP. Tandemul Ponta președinte – Iohannis premier e văzut ca de succes de 31% dintre români. Iohannis aduce puncte și unui eventual tandem cu Crin Antonescu în postura de președinte, 22,7% dintre respondenți având încredere în această formulă. Tandemul Victor Ponta președinte – George Maior prim-ministru e pe locul trei, cu 21,5%.

În ipoteza unui binom, Călin Popescu Tăriceanu președinte – Victor Ponta prim-ministru, 20,9% au o părere bună, scriu cei de la Ziare.com. Următoarele formule coboară mult sub cota de 20%. Astfel, perechea Klaus Iohannis președinte – Traian Băsescu prim-ministru nu mai prezintă încredere decât pentru 16,9% din români.

Neînțelegerile din USL au marcat și populația, care pare să le fi înțeles destul de bine, din moment ce tandemul Crin Antonescu președinte – Victor Ponta prim-ministru nu mai e văzut ca viabil decât de 16,5% dintre români.

Combinația lideri de dreapta – lideri de stânga nu produce simpatii deosebite din moment ce ipoteza Mihai Răzvan Ungureanu președinte – Victor Ponta prim-ministru se bucură de încrederea a doar 13% din persoanele chestionate. Pe de altă parte, formula Emil Boc președinte – Mihai Răzvan Ungureanu prim-ministru e agreată de doar 12,3% din respondenți, iar cea cu Crin Antonescu președinte – Traian Băsescu prim-ministru nu mai produce simpatii decât în rândul a 8,7% dintre români. Sondajul INSCOP Research a fost efectuat în perioada 27 februarie – 4 martie 2014, la comanda ziarului Adevărul, pe un eșantion de 1.055 de persoane.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!