Pe motiv de insolvență

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 27 februarie 2015

Vom începe prin a cita din Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal:

“Pe de o parte nu se mai retrogradează, dar introducem conceptul de fair-play financiar, astfel încât de acum înainte toate cluburile care intră în insolvenţă vor fi depunctate. Ştiu că există voci care solicită retrogradarea, dar gândiţi-vă ce ar fi însemnat să introducem acest sistem de retrogradare, cu câte echipe ne-am fi desfăşurat activitatea la nivelul Ligii I.”

Ceea ce vedeți mai sus înseamnă un “nu curățăm fotbalul, că sunt multe”. Multe echipe insolvente, unele dintre ele, cum a subliniat Gheorghe Hagi, transferând jucători în iarnă. Vă dați seama ce glumă? Echipele sunt în incapacitate de plată, dar plătesc jucătorii. Semnează contracte noi. Iar domnul Burleanu ne spune că nu poate face ordine pentru că…

Vă amintiți de Glasgow Rangers? Echipă în insolvență, retrogradată în liga a IV-a, dacă nu ne înșelăm. Vă amintiți, de-aici de la noi, de FC Bihor Oradea? Echipă căreia i s-a refuzat promovarea în primul eșalon pentru că era în insolvență. Bihorul stătea bine, avea toate datoriile plătite la zi, dar statutul ei nu i-a permis, conform legii aplicate de federație, să promoveze. Iată, legea este pentru cei mici. Cei mari pot rămâne la masă, să se mai joace.

Ceea ce face Răzvan Burleanu se cheamă bolșevism și populism. Vrea să fie tatăl unic și vrea să fie iubit. De oficiali, echipe, sponsori, suporteri, de oricine. Nu contează că-n liga asta sunt echipe responsabile, cu plăți la zi, și care nu-și bat joc de fiscalitate. Că unul ca Hagi muncește pe brânci pentru visul său, că alții ca el fac la fel. Contează ca toți să fie egali, iar Burleanu să nu aibă motive de stres.

Va avea. La vară, cam când estimăm că Europa ar putea interzice accesul unor echipe în cupele europene pe motiv de, ați ghicit, insolvență.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!