Pe primul loc la Qwan Ki Do

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 8 mai 2015

580 qwan ki doDelegația României a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de Qwan Ki Do de la Bruxelles, cu trei medalii de aur, zece de argint și nouă de bronz, a anunțat vicepreședintele Federației Române de Arte Marțiale, Ovidiu Covaci.

„Îi avem aici de față doar pe cei trei sportivi care au obținut titlul de campioni mondiali. Lotul a fost mai numeros, am obținut, în afară de cele trei medalii de aur, zece de argint și nouă de bronz. Per total, România a obținut locul 2 la puncte, dar la numărul de medalii am fost pe primul loc, cu 22 de medalii”, a declarat el.

La evenimentul organizat de Ministerul Tineretului și Sportului a participat și președintele Federației Internaționale de Qwan Ki Do și fondatorul acestui stil de arte marțiale, Pham Xuan Tong, care s-a declarat încântat de performanțele sportivilor români. „Qwan Ki Do poate exista doar prin practicanți și prin sportivi de nivel înalt. Sportivii români s-au făcut remarcați pe plan mondial la multe competiții. Salut efortul și munca antrenorilor, care au făcut acest lucru benevol. Am venit pentru prima dată în România în 1989 și aveam câteva sute de practicanți. Astăzi, avem mai mult de 2.000 de sportivi practicanți. Sunt impresionat să văd dezvoltarea acestei școli”, a spus Tong.

Gabriela Szabo a declarat că încurajează federațiile să organizeze cât mai multe competiții internaționale în România, pentru a contribui la dezvoltarea sportului: „Mă bucură faptul că personalitățile sportive care conduc destinele unui sport vin în România să ne cunoască. Sper ca și noi să ne ridicăm la cerințele federațiilor internaționale. Încurajez federațiile din România să aducă cât mai multe evenimente internaționale tocmai pentru a ne dezvolta ca sport. Și anul trecut am organizat câteva competiții de arte marțiale”, a concluzionat ea.

La conferința de presă au participat și președintele Federației Române de Arte Marțiale, Florentin Marinescu, secretarul general al FRAM, Petru Grindeanu, dar și sportivii medaliați și antrenori.

Qwan Ki Do este o artă marțială apărută în 1981 în orașul Toulon, inventată de maestrul vietnamez Pham Xuan Tong. Qwan Ki Do își are originile din punct de vedere tehnic în artele marțiale chineze și vietnameze.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!