Pe scurt, din UK

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 27 februarie 2015
  • 20p în plus la salariul minim?
  • UKIP îşi pierde din strălucire
  • Soho, pe cale de dispariţie?

 

20p în plus la salariul minim?

Este foarte posibil ca bugetul pe următorul an financiar, ce va fi anunţat într-o lună, să includă şi o creştere a salariului minim pe economie în UK: de la £6,50 la £6,70.

Vince Cable, secretarul pe afaceri, a spus că „guvernul cântăreşte în această perioadă ideea creşterii salariului minim cu puţin peste 3%, la £6,70, începând cu octombrie 2015”. Acesta a adăugat: „Schimbarea ar însemna o creştere a salariului anual cu £416 pentru o persoană care lucrează full time pe salariul minim.”

Domnul Cable a explicat că guvernul are misiunea de a găsi un echilibru între ceea ce este corect pentru angajaţi şi ce îşi pot permite angajatorii, fără a se pierde locuri de muncă.

 

UKIP îşi pierde din strălucire

În apropierea alegerilor, UKIP pare a pierde avansul dobândit în ultima perioadă. Ultimul sondaj „Lord Ashcroft”, care a intervievat telefonic 1.000 de persoane în perioada 20-22 februarie, a notat o scădere de 5% a intenţiei de vot, reducând procentul în favoarea partidului de extremă dreaptă la doar 11%.

Acelaşi studiu arată că laburiştii se află în fruntea opţiunilor alegătorilor, la 36%, devansând conservatorii cu patru procente, în timp ce verzii se situează la 8%, iar liberal-democraţii la 7%.

Ashcroft, fost vice-trezorier al conservatorilor, a spus că studiile calitative efectuate au arătat că alegătorii indecişi îşi doresc să sprijine un partid care are mai multe de oferit decât să pună problema rămânerii în cadrul structurilor europene, respectiv a imigraţiei.

Cât priveşte UKIP, Ashcroft a adăugat: „Unii dintre cei intervievaţi s-au arătat suspicioşi vizavi de politicianul Nigel Farage, care ar putea ascunde şi o faţă neplăcută, poate sinistră, în spatele figurii sale joviale şi antrenante.”

 

Soho, pe cale de dispariţie?

În ultima vreme, cartierul Soho din centrul Londrei a trecut printr-un proces de transformare. Noile apartamente construite, lanţurile de restaurante ce şi-au făcut aici apariţia, cluburile exclusiviste, toate acestea caută o clientelă mai sofisticată, cu mai mulţi bani.

Şi chiar dacă unii spun că e un progres pentru această zonă, sunt mulţi critici care constată că zona a început să-şi piardă din atmosferă. Soho Create, un grup umbrelă pentru industriile creative din zonă, reclamă următoarele într-o scrisoare-manifest: „Mila pătrată ce reprezintă Soho şi împrejurimile este cea mai creativă din întreaga lume. În felul ei, este la fel de importantă ca mila pătrată a City-ului londonez. Soho este responsabilă pentru 10% din cifra de afaceri a ţării din industria creativă, în timp ce 20% din noile locuri de muncă din această industrie apar aici. Un sfert din întreaga forţă de muncă din zonă lucrează pentru industria creativă. Cartierul Soho este unic şi valoros. Nu îl distrugeţi!”

Tot aici este şi un centru renumit pentru cluburile de noapte, sex shop-uri, saloane de masaj, baruri pentru homosexuali şi travestiţi.

De altfel, întreaga Londră este într-o continuă transformare. Noile clădiri de birouri şi cele de locuinţe, din ce în ce mai masive, par a înghiţi puţin câte puţin întreaga metropolă.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!