Pedofilii britanici, verificați printr-un certificat!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, UK la zi pe data 15 iulie 2015

shadow-man

Marea Britanie îi sfătuieşte pe angajatorii români să-i ceară oricărui englez care aplică pentru un post ce presupune lucrul cu minori aşa-numitul Certificat Internațional pentru Protecţia Copiilor (International Child Protection Certificate). În acest fel, autorităţile de la Londra speră să blocheze migraţia pedofililor britanici, din cauza cărora au mari probleme de imagine în ultimii ani.

Autorităţile britanice au lansat în România certificatul de bună-purtare pentru cetăţenii englezi care vin în ţară să lucreze cu copii.

„Noi credem că responsabilitatea noastră de a-i proteja pe copii de abuzuri nu se opreşte la graniţa Regatului Unit. Siguranţa şi protecţia copiilor sunt fundamentale în domeniul colaborării internaţionale şi vrem să ne asigurăm că facem tot ce ne stă în putere pentru ca minorii să fie în siguranţă cât timp cetăţenii britanici călătoresc şi muncesc în alte state”, declară Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România.

Certificatul Internațional pentru Protecţia Copiilor, aşa cum este numit cazierul paralel, poate fi cerut de acum şi de angajatorii români.

„Ştim că astfel de infractori cunoscuţi vor căuta să se stabilească în alte ţări şi vor încerca să ajungă în preajma copiilor angajându-se sau prin voluntariat”, spune Jamie Saunders, director National Crime Agency.

—————————————

„Firmele sau instituţiile româneşti care lucrează cu cetăţeni britanici, fie ele şcoli, ONG-uri, orfelinate, care angajează cetăţeni britanici, ar trebui să le ceară angajaţilor un profil complet care arată practic istoricul lor, pentru a se evita lucrul cu persoane care au comis abuzuri în Marea Britanie.”

Alina Constantinescu, manager de proiect la British Council

—————————————

Documentul se obţine în zece zile, după completarea unui chestionar. Dacă solicitantul este condamnat deja pentru abuzuri împotriva minorilor, certificatul nici măcar nu este eliberat.

Autorităţile române spun că în ultimul an au fost înregistrate în jur de 100 de cazuri în care copiii au fost victime ale unor abuzuri sexuale, majoritatea din domeniul pornografiei infantile.

„Au fost cazuri în care au fost implicaţi cetăţeni din alte ţări în producerea de imagini cu copii şi care apoi să fie distribuite pe internet”, spune Virgil Spiridon, adjunctul directorului IGPR.

În ultimii ani, pe teritoriul României au fost identificate tot mai multe cazuri de cetăţeni străini care au abuzat minori.

—————————————

„În primul rând, angajatorul trebuie să ceară acest certificat, este o condiţie esenţială. Cel care vrea să se angajeze plăteşte pentru eliberarea actului, costă 60 de lire, apoi descarcă formularul de pe site.”

Nicola Hawkins, de la National Crime Agency

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!