Premierul Ucrainei a demisionat

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 3 februarie 2014

Premierul ucrainean, Mikola Azarov, şi-a depus demisia, marti dimineata. Potrivit unui anunt postat pe site-ul Consiliului de Miniştri, Azarov a demisionat, scrie Russia Today. Demisia acestuia vine dupa ce, luni seara, preşedintele Viktor Ianukovici a oferit postul sau opozitiei intr-o incercare de a pune capat protestelor din tara.

Protestatarii proeuropeni din Ucraina au ocupat cladiri ale Ministerului Justitiei in capitala Kiev, in noaptea de duminica spre luni, in timp ce ministrul anunta ca ar putea fi instaurata starea de urgenta. Participantii la protestele din Kiev au ocupat fara rezistenta cladirile ministerului, pentru a se incalzi si a petrece noaptea acolo, a anuntat agentia Itar-Tass, preluata de Novinite. inainte de acest eveniment, 116 protestatari au fost arestati de politie. in acelasi timp, ministrul justitiei din Ucraina, Olena Lukas, i-a avertizat pe protestatari ca va cere Consiliului Securitatii si Apararii Nationale sa declare stare de urgenta, daca manifestantii nu vor parasi cladirile. in plus, ea a spus ca va cere presedintelui Viktor Ianukovici sa intrerupa orice negocieri cu protestatarii.

Acestia au transmis ca ocuparea ministerului este mai degraba un gest simbolic si nu vor face niciun act de huliganism si nici nu vor rani pe cineva. De asemenea, liderul opozitiei, Vitali Klitschko, le-a cerut activistilor sa renunte la ocuparea Ministerului Justitiei, dupa ce i-a vizitat in timpul noptii. Protestatarii din alte 10 orase din Ucraina, printre care Cernauti, Dnepropetrovsk sau Odessa, au ocupat alte cladiri ale municipalitatii.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!