Pensiile vor creşte cu 5%

Articol publicat in sectiunea Social pe data 18 septembrie 2014

Pensiile vor fi indexate cu cinci procente, în raport cu rata inflaţiei, de la 1 ianuarie 2015, a anunţat ministrul muncii, Rovana Plumb, precizând că Ministerele Finanţelor şi Muncii lucrează acum la o măsură prin care ar putea fi majorate şi pensiile mici, tot de anul viitor.

„Vom continua cu măsurile reparatorii şi le transmit celor care au muncit o viaţă că vom continua şi cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu 5%. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe”, a declarat Rovana Plumb, citată de Mediafax.

Ea a adăugat că se va reveni şi la acordarea de pensii speciale personalului navigant, aproximativ 1.800 de persoane, piloţi şi stewardese. Ministrul muncii a menţionat că, din anul 2015, toţi angajaţii vor avea salariul cel puţin la nivelul celui minim pe economie, respectiv 900 de lei, în condiţiile în care, în momentul de faţă, din cauza grilelor de salarizare diferenţiate, unii angajaţi ajung să câştige mai puţin de 900 de lei pe lună, Rovana Plumb făcând referire la angajaţi din domeniul medical.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!