Pensionar, 78 de ani, impozitat cu £4,7… miliarde!

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 16 februarie 2015

doug-yeoman

Un pensionar care a primit o factură în valoare de £4,7 miliarde crede că oficiul de taxe l-a confundat cu magnatul Richard Branson.

Doug Yeomans, de 78 de ani, din Shardlow, spune că scrisoarea de la HM Revenue and Customs îl înştiinţa că timp de cinci luni i se vor opri în fiecare lună din cont câte 950 de milioane de lire sterline pentru achitarea datoriei la stat.

„Am fost şocat când am citit factura. Sunt obişnuit cu sume de ordinul sutelor, nu miliardelor. Probabil m-au confundat cu ministrul de finanţe sau cu Richard Branson.”

Suma exactă care i s-ar fi impozitat fostului muncitor este de 4.742.354.255 de lire sterline, scrisoarea fiind primită la sfârşit de săptămână.

„Aş putea plăti £255 lunar dacă mi-aş vinde maşina marca Peugeot 206 şi dacă mi-aş reduce cumpărăturile la Asda. Este o sumă atât de exagerată încât nici nu mi-am făcut griji. Nu ştiu cum au calculat,” spune pensionarul.

Când a reuşit să ia legătura cu cei de la HMRC, aceştia au recunoscut greşeala.

„Este mai uşor să obţii o audienţă cu Papa decât să iei legătura cu ei,” se plânge Yeomans.

Un purtător de cuvânt de la HMRC îşi cere scuze în mod oficial pentru greşeala comisă: „Nu discutăm cazuri individuale, dar atunci când se comit greşeli trebuie să ne scuzăm şi să le îndreptăm pe cât de repede posibil.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!