Pensionar „abil” dă de urma lui Sherlock Holmes

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 2 martie 2015

uk_Sherlock Holmes

O povestire cu Sherlock Holmes, scrisă de Arthur Conan Doyle pentru a strânge fonduri, în scopul construirii unui pod într-un oraş scoţian afectat de inundaţii, a fost descoperită de un pensionar în mansarda casei sale, relatează The Independent şi The Daily Telegraph.

Walter Elliot, un istoric de 80 de ani, a descoperit nuvela „Sherlock Holmes: Discovering the Border Burghs and, By Deduction, the Brig Bazaar”, într-o colecţie de povestiri scurte, intitulată „The Book o’ the Brig”.

Podul de lemn din oraşul scoţian Selkirk a fost distrus de puternice inundaţii în 1902, iar doi ani mai târziu, localnicii au organizat un eveniment de strângere de fonduri în vederea construirii unuia nou.

În cadrul evenimentului, organizatorii au vândut o colecţie de povestiri scurte realizate de localnici, iar faimosul autor, aflat în vizită la Selkirk şi în împrejurimi, a fost de acord să contribuie la rândul său la volum.

 

Rătăcirile lui Sherlock Holmes

Elliot a primit o copie a cărţii de 48 de pagini în urmă cu 50 de ani de la un prieten, însă a uitat de ea, până recent, atunci când a redescoperit-o în mansarda casei sale.

Se crede că povestirea de 1.300 de cuvinte – în care detectivul deduce că Watson va vizita oraşul Selkirk – este prima povestire cu Holmes descoperită de la momentul publicării ultimei aventuri a celebrului detectiv, în urmă cu peste 80 de ani.

„Nu ştiu dacă povestirea a fost publicată vreodată. Nu am mai văzut-o”, a declarat Elliot.

(Şi totuşi… faptul că pensionarul are 80 de ani, că nu s-a mai scris despre Holmes de 80 de ani şi că această povestire s-a redescoperit după cel puţin 80 de ani de la redactare, într-o întorsătură neaşteptată a evenimentelor, ar putea fi un indiciu important… Hmmm… Oare ce secrete mai ascunde acest moşneag cu o reputaţie imaculată?! :))))

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!