Pensionarii restantieri, executati fiscal de CAR-uri

Articol publicat in sectiunea Social pe data 16 decembrie 2013

Casele de ajutor reciproc ale pensionarilor vor putea emite titluri executorii pentru recuperarea imprumuturilor acordate unor pensionari rau-platnici, dar cu termen de gratie si/sau termene de plata esalonata, conform unui proiect de lege aprobat de Guvern. Actul normativ modifica Legea 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor.

„Proiectul de lege adoptat de Guvern prevede posibilitatea caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor de a incheia contracte de imprumut care constituie titlu executoriu, iar, in cazul neexecutarii obligatiei, partile sa stabileasca alte termene de plata, un termen de gratie sau/si termene de plata esalonata”, informeaza Guvernul, potrivit Mediafax.

Proiectul, lansat in dezbatere publica in urma cu doua luni, modifica legislatia in vigoare pentru a da posibilitatea caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor sa emita titluri executorii pentru recuperarea imprumuturilor acordate unor pensionari rau-platnici, iar caselor teritoriale de pensii, pe baza titlului executoriu, sa infiinteze popriri asupra veniturilor din pensii, pana la lichidarea debitului.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!