Pentru moment, Steaua păstrează numele

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 19 decembrie 2014

563 becali

Valeriu Argăseală, președintele Stelei, a confirmat că echipa sa nu va negocia cu Clubul Sportiv al Armatei pentru utilizarea mărcii. Însă, echipa patronată de Becali ia în calcul schimbarea emblemei. Numai că nu aceasta este miza cea mare, ea fiind reprezentată de păstrarea numelui de FC Steaua Bucureşti. Este condiția necesară pentru ca formația să continue să joace în Liga 1, Cupa României şi Cupa Ligii.

Regulamentul FRF spune că numele nu poate fi modificat decât între două ediţii de campionat. Zvonurile spun că Steaua a primit asigurări că forul de conducere o va sprijini, dacă vor păstra numele, să treacă și de alte prevederi interpretabile ale regulamentului, care se referă la patrimoniu sau culori.

“Suporterii să stea liniştiţi! În urma hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ni s-a transmis că se anulează marca, adică formatul grafic şi culorile care marcau acea emblemă. Numele Steaua este folosit şi este un nume comun şi la echipele de fotbal din Liga a III-a şi la întreprinderi din România, aşa că el nu poate fi folosit exclusiv de cineva care îl înregistrează la OSIM. După discuţiile pe care le-am avut şi cu Clubul Sportiv al Armatei şi cu reprezentanţii de la OSIM, acest nume poate fi folosit. Emblema rămâne singura problemă. Vom mai avea o discuţie cu cei de la Clubul Sportiv al Armatei şi să vedem dacă vom continua să folosim emblema sau ne facem alta. Dar numele nu va fi schimbat”, a spus Argăseală pentru fani, transmițându-le acestora să se liniștească.

Numai că declarațiile sale se bat cap în cap cu intenţiile declarate ale Clubului Sportiv. Florin Talpan, locotenent-colonel și şef al Departamentului Juridic din cadrul clubului, are o altă viziune referitoare la problema în care se află cele două părți: “Nu mai poate să folosească nici numele, pentru că noi am obţinut exclusivitate pe nume, pe brand. Nu vom mai accepta să se creeze confuzii, aşa cum s-a întâmplat după Revoluţie”, a spus el.   

Există și o variantă de mijloc. Echipa îşi va confecţiona o nouă emblemă şi va continua să în competiţiile interne cu numele actual. Desigur, MApN va acționa FC Steaua în judecată şi procesul va dura. Adică timp suficient pentru ca echipa lui Becali să fie declarată campioana sezonului 2014-2015 din Liga 1.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!