Percheziții la cea mai mare companie IT din România

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 11 septembrie 2014

Procurorii Parchetului General și cadre ale Poliției au efectuat, luni dimineață, mai multe percheziții la firma SIVECO, una dintre cele mai mari companii de pe piața românească de IT. Anchetatorii suspectează fapte de evaziune fiscală, soldate cu un prejudiciu de trei milioane de euro, ale unei „grupări specializate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice”, se arată într-un comunicat al Poliției Române remis Ziare.com. Perchezițiile au avut loc în București, Ilfov și Giurgiu.

„În scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii producătoare de programe informatice ar fi creat un circuit infracțional format din peste 50 de societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro”, se arată în comunicat.

Potrivit dosarului instrumentat de procurorii Parchetului General, „în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro”, se mai arată în comunicatul IGPR.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!