Pericol în spațiul aerian al României

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 22 octombrie 2015

trafic aerianAutoritatea Aeronautică Civilă a descoperit, în urma unui control cerut de ministrul transporturilor, Iulian Matache, probleme la softul sistemului ROMATSA de afișare a datelor de supraveghere a traficului.

„A fost verificat modul de monitorizare a siguranței serviciilor de navigație aeriană furnizate de ROMATSA. Au fost inventariate evenimentele de management trafic aerian, cele care au necesitat solicitări de intervenție și cele care au necesitat cercetare imediată locală sau investigarea ulterioară internă”, a declarat pentru Mediafax directorul general interimar al ROMATSA, Fănică Cârnu.

Este vorba de softul de bază al regiei, care are peste 12 ani vechime și este produs de italienii de la SELEX/Alenia.

„Autoritatea Aeronautică Civilă a făcut recomandări cu privire la remedierea unor deficiențe software și urgentarea încheierii unui contract în acest sens”, a mai spus șeful ROMATSA.

„Softul este bun, însă încărcarea cu date suplimentare față de situația anterioară a condus la atingerea limitelor sale de complexitate provocând funcționarea atipică a unor componente ale sistemului. În operațiile curente pot să apară aceste situații exact cum pot apărea și la un calculator obișnuit. Și atunci, un operator resetează sistemul sau aplică niște modificări de configurație, dezinstalează aplicații sau mai instalează altele. Însă când apar niște bug-uri în soft, acolo nu poate interveni decât producătorul care și-a păstrat niște drepturi de intervenție. Pentru aceste tipuri de probleme s-a constatat că este necesar să urgentăm încheierea acelui contract”, a explicat Fănică Cârnu.

 

Stres ridicat

Potrivit acestuia, angajații regiei au suferit din cauza stresului foarte ridicat, dar nu s-a întâmplat nimic grav. „Problemele s-au rezolvat. Controlul a fost binevenit, noi trebuie să implementăm recomandările Autorității”, menționează Cârnu.

În plus, în timpul conflictului colectiv de muncă din august și septembrie au apărut disfuncții care au complicat managementul situației din sala operațională. „Unele module ale sistemului ATM au ieșit din funcțiune și, ca urmare, persoanele care au fost de serviciu în acea perioadă au fost supuse unui stres serios. A fost redusă capacitatea anumitor sectoare, tocmai pentru ca traficul să se desfășoare în siguranță. Toate aceste lucruri au crescut nivelul de tensiune existent pe timpul conflictului. Situația respectivă a făcut obiectul unor controale din partea Autorității Aeronautice Civile care s-au încheiat cu rapoarte către Ministerul Transporturilor”, a spus Cârnu.

De asemenea, referitor la pregătirea personalului tehnic pentru sistemele în funcțiune, Autoritatea Aeronautică Civilă a constatat că personalul este pregătit și are certificările necesare pentru nivelul de intervenții la care este calificat.

ROMATSA – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian are în prezent 1.500 de angajați, din care 600 sunt controlori de trafic aerian. Între 2.500-3.000 de aeronave tranzitează, în fiecare zi, teritoriul României.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!