„Perla țiganilor” din Botoșani, acceptată la cinci universități din Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Educaţie şi învăţământ, Poveşti româneşti pe data 16 septembrie 2015

O poveste de viață cum rar se aude… în care personajul principal este Perla Scripcariu, o tânără de etnie romă din Botoșani, în vârstă de 19 ani, care, pe lângă faptul că a fost admisă la cinci universități din Marea Britanie, a ajuns să lucreze în Parlamentul European, la Bruxelles, ca și consilier la un cabinet europarlamentar.

 

Studentă în Marea Britanie…

Povestea tinerei a fost prezentată de jurnaliștii de la adevărul.ro. Ea a luptat de mică cu greutățile și prejudecățile, dar a reușit să termine cu brio un liceu de elită, Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, să promoveze bacalaureatul cu o notă mare și, în cele din urmă, să fie dorită de cinci universități din Marea Britanie. 

Perla a fost admisă la cinci universități din Marea Britanie: Birmingham, Portsmouth, Greenwich, Coventry și Kent. Perla a ales University of Birmingham.

—————————————

„Îmi place mult Birmingham și ca oraș, dar am auzit multe lucruri bune despre Universitate și mai ales despre profilul pe care vreau să-l urmez. Este vorba de Științe Politice.”

Perla Scripcariu

—————————————

Totodată, tânăra precizează că acest profil o va ajuta să-și urmeze visul de a lupta pentru integrarea persoanelor defavorizate, indiferent de etnie. În Marea Britanie, tânăra nu vrea doar să studieze. Perla vrea să înființeze un ONG.

 

Angajată în Belgia

Deși provine dintr-o etnie de multe ori blamată, abandonată la naștere de propria mamă, Perla a fost crescută de o mătușă, tot de etnie romă, și a reușit să atragă prin succesul și atitudinea ei atenția europarlamentarului PNL Dan Buda. Acesta spune că, după ce a citit articolul din Adevărul, s-a decis să-i ofere un post de consilier la cabinetul său de europarlamentar de la Bruxelles. Mai precis, Buda s-a arătat impresionat de dorința tinerei de a lupta pentru integrarea etniei din care face parte și mai ales de a deveni un activist pentru ajutorarea tuturor persoanelor defavorizate. „Am aflat de această poveste din presă și am fost impresionat de voința ei. În interviul acordat spunea că își dorește să ajungă în Parlamentul European, unde să lupte pentru drepturile minorităților. Am sunat-o și i-am oferit acest stagiu de o lună de zile până merge la facultate și a acceptat”, a declarat, pentru Adevărul, Dan Buda, europarlamentarul din Cluj Napoca.

—————————————

Despre Perla Scripcariu

 

Tânăra a practicat dansul, a făcut parte dintr-o trupă de teatru, îi plac documentarele și cărțile, a avut mereu note bune și a impresionat pe cei din jurul său. Perla Scripcariu  nu a ascuns niciodată că este țigancă, din contră, a promovat obiceiurile și cultura romă, fiind olimpică internațională la limba romani, scriind și poezii în aceeași limbă pentru care a obținut numeroase premii.

Sursa Adevărul.ro

—————————————

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

O parere la “„Perla țiganilor” din Botoșani, acceptată la cinci universități din Marea Britanie”

  1. Jenei atilla Spune:

    Super felicitări bravo ei

Spune-ti si tu parerea!