România. Permisele auto din străinătate, mai ușor de preschimbat

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Auto, Social pe data 9 octombrie 2014

Permisele de conducere eliberate în alte state pot fi preschimbate cu documente similare româneşti fără susţinerea unui test sau examen, după cum se arată în normele legale. Totuşi, pentru a intra în posesia unui carnet de conducere românesc, solicitanţii trebuie să depună o serie de documente, precum şi să facă dovada domiciliului sau reşedinţei în ţara noastră.

Aceste reglementări se modifică din această lună.

Conform noilor reglementări, cei care vor să-şi schimbe permisul de conducere obţinut în alt stat cu unul românesc vor depune mai puţine documente decât până acum, scrie avocatnet.ro, preluat de Digi24.

Noile reglementări stabilesc, printre altele, documentele pe care trebuie să le prezinte solicitantul cu ocazia preschimbării permisului de conducere. Acestea sunt:

– permisul de conducere naţional eliberat în statele membre UE a cărui preschimbare se solicită, în original, sau documentul care atestă pierderea, furtul sau lipsa justificată a permisului de conducere. În situaţia permiselor eliberate de statele membre, nu mai este nevoie de traducerea legalizată în limba română a acestora. Traducerea va fi necesară doar în cazul statelor membre ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere;
– documentul de identitate, precum şi documentele care fac dovada domiciliului sau reşedinţei în România;
– cererea solicitantului, completată lizibil, cu majuscule, precum şi semnătura;
– dovada achitării taxelor şi tarifelor, prevăzute de lege, aferente preschimbării permisului de conducere.

În prezent, solicitanţii depun, în plus, patru documente.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!