Permisul de conducere provizoriu

Articol publicat in sectiunea Auto pe data 10 februarie 2014

uk_provisional driving licence

Inainte de a putea sa invatati cum se conduce o masina, o motoreta sau o motocicleta trebuie sa aplicati pentru un permis de conducere provizoriu. Daca deja dispuneti de un permis de conducere, dar doriti sa invatati sa conduceti masini mai mari, autocare sau autobuze, atunci va trebui sa aplicati pentru un permis provizoriu pentru a conduce aceste masini.

 

Aplicarea online

Puteti aplica pentru un permis de conducere provizoriu pentru categoriile de mai sus folosindu-va de site-ul securizat al DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency): www.dvla.gov.uk.

 

Aplicarea in persoana sau prin posta

Puteti aplica pentru permisul provizoriu prin completarea formularului D1, care este disponibil la serviciul DVLA de comandare al formularelor sau la oficiile postale. Veti avea nevoie de documentatia originala care sa va confirme identitatea, o fotografie color tip pasaport si plata unei taxe de 50 de lire. Aplicatia si plata trebuie trimise catre DVLA, Swansea, SA99 1AD.

Puteti face o cerere pentru formular si toate informatiile de care aveti nevoie pentru aplicatie aici: http://www.dft.gov.uk/dvla/onlineservices/order_forms.aspx?ext=dg.

 

Aplicarea pentru permisul provizoriu referitor la masinile de tonaj mare, minivanuri si autocare

Daca dispuneti deja de un permis de conducere de hartie, dar doriti sa aplicati pentru unul care sa va dea posibilitatea de a conduce vehicule mai mari, va trebui sa completati formularul D2 si raportul medical D4. Acestea pot fi obtinute prin intermediul serviciului de livrare al DVLA (vezi link-ul de mai sus). D4 trebuie completat de un doctor si trebuie sa va asigurati ca vor fi completate toate datele relevante. Doctorul va va percepe o taxa pentru completarea acestui formular, iar cei care platesc VAT (TVA) va vor taxa cu 20% in plus.

Este necesar sa puneti la dispozitie documentatia oficiala referitoare la identitate, o poza color tip pasaport si actualul permis de conducere. Pentru aplicare nu este perceputa nici un fel de taxa. Aceasta va fi trimisa la DVLA, Swansea, SA99 1BR.

Daca sunteti in posesia unui permis de conducere de tip card si doriti sa aplicati pentru posibilitatea de a conduce masini mai mari, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa completati formularul D2 si raportul medical D4. Va trebui sa anexati si actualul permis, alaturi de formularul D740, catre adresa deja specificata mai sus.

 

Cand va puteti astepta sa obtineti permisul

DVLA se angajeaza sa va trimita noul permis in termen de 3 saptamani de la data la care a fost receptionata aplicarea. Va dura ceva mai mult daca trebuie verificate informatiile personale sau cele legate de sanatate.

Cand va fi emis permisul, acesta va beneficia de un numar de elemente de securitate. Unul dintre cele mai cunoscute dintre acestea este fotografia alb-negru, gravata cu laser.

Inainte de a conduce, va trebui sa asteptati sa va soseasca noul permis. Asteptati cel putin 3 saptamani inainte de a contacta DVLA.

Autor articol: Liviu Untaru
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

58 pareri la “Permisul de conducere provizoriu”

 1. vlad Spune:

  Buna ziua.Ma numesc Vlad Petre si sint programat pentru data de 04-08-2014 sa vin in Anglia sa lucrez intr-un depozit in Birmingham . Eu de profesie sint sofer de camion de mare tonaj de toata viata , necazul este ca mi-am pierdut toate punctele dupa carnet in Spania intrebarea este daca pot sa obtin carnet provizoriu pentru camioane si pot sa si lucrez ca sofer . va multumesc si as fi fericit daca mi-ati putea raspunde cum este legal

 2. yonut Spune:

  de ce nu as putea circula in romania cu un permis provizoriu?

 3. Alin Spune:

  Buna ziua am depius si eu documenetele pentru acest permis de conducere provizoriu,si miau trimis un plic acas in carw scrie sa le dovedesc ca am 185 d zile d cand sunt in angia sa sa le trimit o factura s cva pe numele meu ca sa dovedesc c stau la adresa respectiva,dar problema este ca nu am cu ce sa dovedsc deoarece nu am nino facut si stau in chirie .astept raspunsul dumneavoatra poate ma putet ajuta cu cateva sfaturi va og frumos

 4. Petre gemadin Spune:

  As putea circula si in romania cu un permis din acesta provizoriu asteptun raspuns multumesc mult

 5. pentru alin Spune:

  Extras bancar.

 6. nutu Spune:

  se poate circula in romania cu permisul provizoriu?dupa 10 ani de vekime se poate aplica pentru permis normal online sau nu sa al pot folosi in romania?

 7. nutu Spune:

  se poate circula in romania cu permisul provizoriu?dupa 10 ani de vekime se poate aplica pentru permis normal online sau nu sa al pot folosi in romania?astept un raspuns

 8. Alex Spune:

  Buna locuiesc an germania detin permis L de anglia, pot sa conduc an germania?

 9. valy Spune:

  cat costa unil provizoriu

 10. valy Spune:

  ma intereseaza un permis provizional cine ma ajuta va rog

 11. Mihaela Spune:

  An cat timp ami vine permisu provizoriu daka am trimis actele pe dat de 6.10.2016 prin deriver va rog sa-mi rasp kineva daka stie

 12. Hirizescu Spune:

  Salut eu am permis românesc dar momentan este suspendat pot sa imi iau unul provizoriu in uk astept răspuns mulțumesc

 13. Samir Spune:

  Mie mia venit permisul provizoriu in 8 zile

 14. Cristi Spune:

  Unde poti citcula cu provisionalu Ro DE B F NL PL SP A H

 15. Romeo Spune:

  Permisul provisoriu este valabil numai in UK si aveti dreptul de a conduce cu el atata timp cat sunteti insotiti de un sofer calificat si licentiat. Permisul acestuia trebuie sa fie „Full Driving Licence” si valabil de minimum 3 ani.
  Cu alte cuvinte permisul provisoriu va acorda dreptul de a face „scoala de soferi” pe masina (cu instructor sau cu un prieten) si dreptul de a conduce motociclete pana la 125cc atata timp cat ati trecut Testul CBT (Compulsory Bike Training)

 16. Cristi Spune:

  Ma ajuta careva sami detin full an uk

 17. Ionut horia Spune:

  Pot conduce cu un permis provizoriu in România ?

 18. Pinau Valentin Spune:

  Am nevoie urgente de carnet

 19. Pinau Valentin Spune:

  Al nevoie urgent de carnet

 20. Pinau Valentin Spune:

  Vreu carnet de sofer categoria B de Anglia
  Olain

 21. Andrei Spune:

  Pot circula cu permis provizoriu de UK in Romania? Il am emis pe 10 ani

 22. Nicoleta talmaciu Spune:

  Pot conduce cu carnet provizoriu în Anglia cu un sofer licențiat dar cu carnetul suspendat.trebuie sa am și eu asigurare pe mmasina

 23. cozma Spune:

  Buna. Am o intrebare. Pentru permiss provizoriu, odata cu actele trebuie sa trimit pasaportul in original, impreuna cu actele primite prin posta ? Multumesc.

 24. Dragos Spune:

  Salut, ma poate ajuta cineva cu un permis de conducere?

 25. Catalin Spune:

  Am trimis actele pt schimbarea permisului de Ro in UK. Sunt profesionist si nu am stiut ca tb complectat formularul d2. Am complectat d1. Am primit dupa 3 sapt un permus provizoriu. Ce pot face sa obtin permis permanent acum ?

 26. Daniel Spune:

  Salut detin un permis provizoriu L de anglia vreau sa stiu daca pot conduce scutere in romania

 27. Adrian Spune:

  Buna seara,am permis provizoriu si as vrei sa stiu daca pot circula pe autostrada însoțit !multumesc

 28. Roxana Spune:

  Buna ziua pot folosi permisu provizioru si in Romania?

 29. Romeo Spune:

  SALUT! AM NEVOIE DE O INFORMATIE URGENT. DETIN PERMIS PROVIZORIU L. AS PITEA SA CONDUC MOPEDE IN ROMANIA? MULTUMESC ANTICIPAT!

 30. Ionut Spune:

  Bună am si eu o întrebare dacă pot conduce cu categoria b loat în România schimbat în UK motocicleta de 125 cc aștept un răspuns vă mulțumesc

 31. Am si eu o antrebare pot conduce an Romania cu permis provizoriu de Anglia ? Astept un raspuns??1 Spune:
 32. Marius Spune:

  Bună ziua
  Am o întrebare pentru a depune actele pentru un permis de conducere demporal trebuie sa ai în anglia 185 zile sa demonstrezi ?

 33. Marius Spune:

  Pentru permis de conducere provizoriu?

 34. Alex Spune:

  Pot conduce și cu “permisul provizoriu”și in România ?

 35. Hertanu Doina Spune:

  Se primesc răspunsuri la întrebările care sunt puse?

 36. Horia Spune:

  Permisul provizoriu. Poti conduce cu permisul acesta doar daca mai este cineva cu tine care detine permis full. Adica are licenta. Poate fi un instructor sau oricine detine Full driver license. Se foloseste doar pe teritiriul angliei. Nu poti face permis provizoriu daca ai un alt permis care e suspendat. Ca sa obtii permis provizoriu dute la orice oficiu postal si completeaza formularul D1 cu o poza de passaport (o poti face si la masinile automate foto 5 lire) trimite plicul cu formularul D1 , poza ,si un act de identitale. Dupa aproximativ 1 saptamana iti vine buletinul inapoi pe adresa care ai completato in formular iar dupa aproxinativ 2 saptamani iti ajunge si permisul provizoriu. Total cost 60 lire pt permis , 5 lire poza de pasaport si 2,60 lire daca vrei sa ajunga cu bine inapoi documentele. Daca se pierde cumva buletinul sau pasaportul cu care splici statul englez te despagubeste cu 100 lire. Sper sa fi fost de ajutor pt. Majoritatea intrebarilor puse. Numai bine

 37. Horia Spune:

  Poti aplica pentru permis provizoriu chiar din prima ta zi de Anglia.

 38. Cata Spune:

  Salut m-ar interest si pe mine centre we intampla data ma prince cu permis provizoriu far a insotitor,ma plate ajuta cinema capabil las aceastasa intrebare?
  Multumesc

 39. Cata Spune:

  Daca te va prinde cu permis provizoriu far a insotitor centre se v-a putea intampla ?

 40. Cata Spune:

  Ce se v-a intampla daca te prinde Politia cu permis provizoriu fara a fi insotit de cineva care poseda permis?
  V-a fi grav?

 41. As vrea și eu un permis Spune:

  Mi-aș dori și eu permis

 42. MANU Spune:

  salutare forum stie cineva cat este valabil permisul provizoriu(L)ul??

 43. Dumitru Spune:

  Am aplicat pentru permisul provizoriu in cat timp imi ajunge acasa vreau un răspuns de la cine știe

 44. Dumitru Spune:

  Menționez ca am 7 zile de cand am aplicat

 45. MARIAN TUDORACHR Spune:

  AM PERMISUL PROVIZORIU DE O LUNA POT CONDUCE CU BAIATUL MEU ARE PERMIS DE ROMANIA DE 10 ANI

 46. CLAUDIU OTVOS Spune:

  UK. HORSHAM West Sussex

 47. CLAUDIU OTVOS Spune:

  Buna tuturor ! Acum 1 luna am aplicat pentru permisul provizoriu dar am fost respins de 2 ori .
  Prima data AM completat formularul DE last DBLA AM trimis pasaportul dar nu am fost acceptat pentru ca spun ei pasaportul temporar nu e valabil SI sa mai trimit ceva acte doveditoare.
  Am trimis a doua oara certificatul de nastere extras de cont certificatul de casatorie council tax bill dar din nou repins!
  Cine poate sa imi spuna exact ce trebuie sa fac?
  Multumesc

 48. Catalin Coco Spune:

  Care este limita puteri masini pe care o putem conduce cu un permis provizoriu uk ???

 49. gheorghe ioan Spune:

  sa mergi in romania si sa iti faci passaportul electronic pe 5 ani ….si dupa aia poti sa aplici si o sa fii acceptat…deci tu nu ai aplicat pt permisul provizoriu…ce ai vrut sa te inscrii la scoala de soferi si ai fost respins…toti cei care se inscriu la scoala de soferi primesc un permis provizoriu ca doar cu ala poti sa conduci masina in prezenta instructorului…ori cu alta persoana ce detine permis de minimim 3 ani.

 50. Maurisio Spune:

  Am aplicat online pentru permisul provizoriu si la 3 zile a sosit un plic acasa ca sa imi completez datele mele si poza , am fost cu ele sa le trimit si nu a mai fost nevoie de pasaport sau id . Este normal ?

Spune-ti si tu parerea!