Permisul, suspendat mai puțin timp

Articol publicat in sectiunea Social pe data 12 februarie 2016

Șoferii care achită în termenul legal jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege ar putea beneficia și de înjumătățirea perioadei pentru care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Patru deputați PSD și un senator PNL au depus la Senat un proiect de modificare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin care își propun să rezolve problema amenzilor de circulație neplătite, potrivit expunerii de motive, scrie Mediafax.

Potrivit inițiativei, contravenientul care a fost sancționat cu amendă și sancțiune contravențională complementară și care achită amenda în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare ar urma să beneficieze și de reducerea cu jumătate a perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului său de a conduce.

„Cetățeanul este încurajat să achite amenda în termenul prevăzut de lege prin bonificarea atitudinii sale de conformare față de norma juridică”, consideră parlamentarii, argumentând în favoarea înjumătățirii nu doar a amenzii, ci și a sancțiunii contravenționale complementare.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!