Peste 1.600 de români, arestaţi în străinătate

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 1 iunie 2015

inchisoare2

Peste 1.600 de români au fost arestaţi în afara graniţelor ţării din decembrie 2014 şi până acum, statele unde s-au înregistrat cele mai multe arestări fiind Germania, Spania, Portugalia şi Turcia, potrivit datelor transmise Mediafax de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Mai exact, este vorba de numărul românilor arestaţi în afara graniţelor şi despre a căror situaţie au fost informate misiunile diplomatice şi consulare ale României, în perioada decembrie 2014 – mai 2015.

În luna aprilie, au fost arestaţi în alte state 256 de români, cele mai multe cazuri fiind în Italia (92), Germania (59) şi Spania (47).

Tot în luna aprilie, 117 români şi-au pierdut viaţa în alte state, potrivit MAE, care precizează, însă, că această cifră nu reflectă totalul deceselor cetăţenilor români, întrucât, în numeroase cazuri, persoanele decedate sunt înhumate în străinătate, iar familiile acestora nu solicită înscrierea certificatelor de deces străine în registrele de stare civilă române, la misiunea diplomatică. Cele mai multe decese au fost în Italia, Franţa, Germania şi Spania.

De asemenea, în luna aprilie, au fost spitalizaţi în afara României 18 români, cele mai multe cazuri fiind în Italia şi Ungaria, iar 30 de cetăţeni români au fost implicaţi în accidente, cele mai multe cazuri fiind în Italia (10), Germania (6) şi Bulgaria (5).

În ultimele şase luni, 504 români şi-au pierdut viaţa pe teritoriul altor state, iar 146 au fost accidentaţi sau spitalizaţi.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!