Peste 10.000 de cetățeni români în Siria

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 21 octombrie 2015

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat recent numărul cetățenilor români care se află în Siria la ora actuală, în cadrul unui briefing referitor la asistența consulară acordată cetățenilor români aflați în străinătate, susținut de Bogdan Stănescu, directorul general al Departamentului Consular.

—————————————

„În Siria, la ora actuală avem peste 10.000 de cetățeni români care se află pe teritoriul statului sirian. Pot să precizez că, începând cu 2011, momentul declanșării conflictului militar din Siria, Ministerul Afacerilor Externe a repatriat, prin mijloace proprii, un număr de aproximativ 700 de cetățeni români.”

Bogdan Stănescu

—————————————

Oficialul MAE a mai spus că „un alt număr, mult mai însemnat” de cetățeni români aflați în Siria au reușit să se repatrieze în România pe cont propriu.

—————————————

„Situația din Siria este una deosebit de periculoasă. România este printre puținele state ale lumii care are ambasadă încă deschisă la Damasc și operațională. Este singura ambasadă a unui stat membru al Uniunii Europene care activează acolo.”

Directorul general al Departamentului Consular

—————————————

Bogdan Stănescu a mai precizat că România a preluat protecția și asistența consulară în favoarea Franței, Australiei, Canadei și protejează și asistă cetățenii Republicii Moldova.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!