Peste 5% dintre români, diagnosticați cu cancer

Articol publicat in sectiunea Social pe data 3 iunie 2016

Peste 5% dintre români au fost diagnosticați cu cancer, la un moment dat, de-a lungul vieții, peste 21% au avut cel puțin un membru din familia restrânsă bolnav, iar 45% consideră că diagnosticul de cancer duce la deces, potrivit unui studiu citat de Mediafax.

Datele unui studiu realizat de Centrul pentru Inovație în Medicină arată că 21,1% dintre români au avut cel puțin un membru din familia restrânsă diagnosticat cu cancer, numai 1% dintre români consideră că autoritățile reprezintă principalul sprijin în cazul ar fi diagnosticați cu cancer și 75% dintre români consideră că durează prea mult până un medicament nou descoperit să ajungă la pacienții cu cancer din România.

Datele au fost colectate în perioada 1-20 aprilie 2016, în cadrul cercetării realizate de către Centrul pentru Inovație în Medicină (InoMed) și compania specializată în studii de piață IMAS. Rezultatele studiului indică faptul că un român din patru are o experiență cu cancerul.

În total, 5,2% afirmă că au fost diagnosticați cu o formă de cancer, ceea ce corespunde unui număr total de aproximativ 840.000 de persoane, iar 21,1% au avut un membru al familiei diagnosticat cu cancer la un moment dat, ceea ce corespunde unui număr total de 3,34 milioane de români. În ceea ce privește percepția asupra bolii, 45% dintre respondenți consideră că diagnosticul de cancer duce întotdeauna la deces.

Principala temere legată de cancer este că nu poate fi vindecat (26,6%), la care se adaugă lipsa tratamentelor eficiente (7,4%), indisponibilitatea tratamentelor în România (7,1), lipsa banilor necesari pentru tratamente (5,8), plus teama de boala în sine, cu tot ce presupune ea (7,6%).

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!