Peste 52.000 de persoane, angajate temporar

Articol publicat in sectiunea Social pe data 31 martie 2014

Peste 52.000 de români au fost angajaţi în regim de muncă temporară anul trecut, cele mai multe contracte fiind pe durată mai mare de trei luni, potrivit unui studiu prezentat de Asociaţia Română a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT), citat de Mediafax.

Sindicatele avertizează că este vorba despre „contracte fragile” şi multe abuzuri din partea angajatorilor.  Reprezentanţii ARAMT susţin că peste 62% din angajările temporare au avut o durată de peste trei luni, 29% – între o lună şi trei luni, iar 9% au fost pe o durată mai mică de o lună. Potrivit sursei citate, domeniile în care munca temporară este mai răspândită sunt producţia (34%) şi serviciile (35%). Domenii precum agricultura ocupă cinci procente din piaţa de muncă temporară, construcţiile – 2%, iar alte domenii – 24%, rezultă din studiul ARAMT.

Preşedintele ARAMT, Sorina Donisa, a declarat că angajaţii temporari pot să câştige competenţe noi, pot fi activi în mai multe organizaţii şi, cel mai important, sunt activi pe piaţa muncii. Ea susţine că atunci când una dintre companii va avea o poziţie permanentă se va îndrepta către cineva care a lucrat deja acolo.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!