Pește cu viermi, din Spania în România

Articol publicat in sectiunea Social pe data 20 mai 2016

Peste 23 de tone de pește cu viermi au fost aduse din Spania în România, autoritățile sanitare veterinare retrăgând până acum de la comercializare 3,8 tone de pește.

Potrivit unui comunicat al Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje a fost primită, pe 3 mai, o notificare din partea DSVSA Ilfov privind infestarea cu paraziți a produsului „trunchi de merluciu congelat” cu origine Spania.

Transportul cu acest tip de produs era alcătuit din șase loturi, în cantitate totală de 23.060 de kilograme, informează ANSVSA, potrivit News.ro.

Probe recoltate din fiecare lot, în cadrul programului de autocontrol, de unitatea de depozitare autorizată, au fost transmise pentru a fi analizate la Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară.

În urma efectuării examenului parazitologic, la probele prelevate din patru loturi au fost depistate larvele nematodului Anisakis în viscere, iar în probele din alte două loturi a fost decelată prezența larvelor parazitului atât în viscere, cât și în musculatura dorsală și cea abdominală, se mai arată în comunicatul ANSVSA.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!