Peste frații Bryan

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 noiembrie 2015

606 mergea bopannaPerechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India) a câştigat duminică meciul disputat cu echipa formată din fraţii gemeni americani Bob şi Mike Bryan, cu scorul de 6-4, 6-3, în etapa I a Grupei A a Turneului Campionilor de la Londra.

Mergea şi Bopanna au început mai greu, fiind conduşi cu 2-0, după un break obţinut de fraţii Bryan pe serviciul indianului. Mergea şi Bopanna au întors scorul cu trei ghemuri câştigate la rând. Din nou Bopanna şi-a pierdut serviciul, dar echipa româno-indiană a recuperat break-ul în ghemul următor, apoi, cu Mergea la serviciu, scorul a ajuns de 5-3. Bob şi Mike Byan au mai câştigat un ghem înainte ca Bopanna să-şi fructifice prima dată serviciul şi să închidă setul cu 6-4.

În al doilea set, Florin Mergea şi Rohan Bopanna au câştigat un break la debut şi au pus capăt meciului tot pe serviciul adversarilor, scor 6-3, după o oră de joc.

Aceasta a fost patra victorie a lui Mergea în cele cinci meciuri disputate în acest an cu fraţii Bryan. Românul a câştigat în faţa lor la Australian Open şi la Dubai, în echipă cu britanicul Dominic Inglot, şi la Wimbledon, cu Rohan Bopanna. Mergea şi Bopanna au pierdut doar întâlnirea din cadrul turneului de la Washington.

Florin Mergea participă în premieră al Turneul Campionilor. Bopanna este pentru a treia oară la finala sezonului, iar în 2012 a pierdut finala, când era în echipă cu compatriotul său Mahesh Bhupathi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!