Petrache vorbește de o grupă accesibilă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 martie 2014

RUGBY - ROMANIA - RUSIAAlin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a declarat că grupa în care va evolua România la Cupa Mondială, cu Franţa, Irlanda, Italia şi Canada, este una accesibilă.

„Cred că e o grupă mai accesibilă, pentru că sunt, totuşi, echipe pe care le cunoaştem, de tip european. Franţa nu porneşte motoarele foarte tare la începutul Cupei Mondiale. Să nu uităm, totuşi, că va fi primul meci cu ei. Primul meci al nostru va fi unul bun, puternic. Irlanda este câştigătoarea Turneului celor Şase Naţiuni, dar va trebui să facă şi ea schimbul de generaţie începând cu meciurile test din iunie-noiembrie. Eu am speranţe. În grupa cealaltă, în afara meciului cu Namibia, care era un meci mai uşor sau mai liniştit, meciul cu Tonga nu era unul uşor. Meciurile de la Cupa Mondială nu seamănă cu nici unele. Dacă de obicei batem Portugalia la pas, chiar şi cu punct bonus, în 2007 abia i-am bătut cu un punct”, a spus Petrache.

Președintele FRR crede că mulţi suporteri români vor veni la meciurile de la Cupa Mondială. „Cred că vom avea stadioanele pline şi cu mulţi români. Cu siguranţă vom avea mulţi fani români, suntem aproape şi avem curse directe şi indirecte. Deja foarte multă lumea m-a întrebat de bilete şi dacă facem ceva”, a completat Petrache.

Petrache s-a arătat dezamăgit de jocul stejarilor din partida cu Georgia. „Sunt dezamăgit, pentru că evoluţia georgienilor nu m-a impresionat şi consider în continuare că suntem mult peste valoarea lor. Totul se întâmplă din cauza faptului că nu calculăm tot ceea ce trebuie. Cred că am fost prea excitaţi acum la meciul ăsta, ne-am întins prea mult, iar greşelile pe care le-am făcut au fost pentru că am vrut să facem prea multe şi am căzut în partea cealaltă. Pe mine nu m-au impresionat nici tehnic, nici tactic. Au ştiut să aştepte, ne-au lăsat pe noi să facem greşeli”, a explicat Petrache.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!