Petreceri de Valentine’s Day la Londra

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 13 februarie 2015

uk_pub3

Valentine’s Day de anul acesta va fi un pic mai special. De ce? Simplu! Pică într-o sâmbătă. Ceea ce-nseamnă că a doua zi nu se lucrează, că se poate sta până mai spre dimineaţă şi… atât de multe se pot întâmpla! Cuplurile îndrăgostite de tot, cei ce caută cu înflăcărare atenţie, dar şi cei care vor pur şi simplu să se distreze, au de unde să aleagă un local special, pe 14 februarie, în metropola londoneză. Mai jos, vă dăm câteva idei.

 

Broken Hearts and Promises

Această petrecere ce merge pe tematica zilei de Valentin are loc într-un spaţiu deosebit, în cele cinci mari saloane ale Bloomsbury House, pe care organizatorii promit că o vor umple cu “dragoste, râsete şi disco”. Cine nu-i fanul lor? Mai ales când sunt combinate cu cocktail-uri, un photobooth pentru săruturi, piñatas în formă de inimi şi o sală de cinema, unde ai ocazia să urmăreşti rularea filmului clasic al lui Tarantino, “True Romance” (deşi te va costa £10 peste biletul de intrare).

Când: 14 februarie, orele 19.00

Unde: Bloomsbury House, 74-77 Great Russell St, London WC1B 3DA

Bilete: £15 (£25 cu cinema)

 

The Candlelight Club: 1920s Valentine’s Day Ball

O petrecere ameţitoare, în stilul anilor 1920, intoxicată cu jazz, dansuri şi cocktail-uri pentru un Valentin extravagant. Va fi o aventură rafinată, elaborată (sponsor este brandul de şampanie Moët & Chandon) şi se va ţine într-un loc Art Deco secret în spatele unei biblioteci publice, bine camuflat şi la care se poate ajunge doar prin diversiuni, ca pe vremea prohibiţiei la băuturi alcoolice, după cum se laudă organizatorii. Locaţia va fi secretă, fiind comunicată celor care şi-au cumpărat bilete cu doar o zi înaintea evenimentului. Benoit Viellefon and His Orchestra (au cântat la nunta prinţului Williams cu Kate Middleton) vor întreţine atmosfera cu swing jazz şi ritmuri ragtime pe care să danseze îndrăgostiţii, în mijlocul unei săli de bal încercuită de palmieri luminaţi de sute de lumânări, cât să se întreţină o atmosferă romantică. Vicky Butterfly va face show în stil burlesque, Gatsy Girls va trimite lumea la dans, iar DJ Auntie Maureen va întreţine atmosfera cu acele cântece de epocă. Se poate şi mânca – o echipă de bucătari certificaţi Michelin vor îndeplini dorinţe. Şi multe altele. Oare cât costă?

Când: 14 februarie, orele 19.00

Unde: o locaţie secretă din Londra

Bilete: £30

Website: www.thecandlelightclub.com

 

The Dark Side of Love: Valentine’s Masked Ball

Cei ce vor să petreacă Valentine’s Day “la sentiment” cu persoana iubită, ar face mai bine să evite această petrecere. Aici se sărbătoreşte partea mai întunecată a dragostei şi elementele ciudăţele ale zilei de Valentin. Conform organizatorilor: “originile acestei sărbători cu cupidoni şi bomboane de ciocolată sunt, de fapt, învăluite de o istorie macabră, de sacrificiu şi flagelare. Deci, cine este pentru un 14 februarie mai straniu, poate merge să umfle rândurile de dezmăţ de la acest bal mascat. Pentru clarificare: nu este o orgie!

Când: 13 februarie, orele 22.00

Unde: The Coronet, 28 New Kent Road, Elephant And Castle , London SE1 6TJ

Bilete: £20, www.coronettheatre.co.uk

 

Valentine’s Saturday Sessions at Ministry of Sound

Nimeni nu iubeşte şi romanţează precum francezii, aşa că te poţi lăsa pe mâinile capabile ale Gallic DJ duo Cassius de Sfântul Valentin. Artiştii vor opera din spatele aparatelor ca să te-atingă la coarda sensibilă, dar să nu te-aştepţi să fie prea multă poezie! Băieţii sunt binecunoscuţi maeştri de muzică house şi electronică şi vor cânta cu siguranţă hitul lor, “I Love You So”. Va urma şi dj-ul belgian Aeroplane, care va ridica mulţimea spre înălţimi cu ritmurile disco-house.

Când: 14 februarie, orele 23.00

Unde: Ministry of Sound, 103 Gaunt St, London SE1 6DP

Bilete: £20

Website: www.ministryofsound.com

 

Singles Lock And Key Party Adventure

 Această petrecere oferă o abordare mai bizară în căutarea dragostei. Toţi bărbaţii prezenţi la petrecere vor primi câte o cheie, fiecare dintre acestea potrivindu-se la câte un singur lacăt. Şi da, ai ghicit! Reprezentantele sexului opus vor primi fiecare câte un lacăt. După care… începe vânătoarea. Dacă se găseşte partenerul potrivit, poate apare şi o chimie instantanee, susţinătoare de dragoste fierbinte. Nu se ştie ce-o să iasă. Depinde de invitaţi. Dar, dacă nu iese bine, după evenimentul cu cheile şi cu lacătele se poate merge la club, numai că aici este nevoie de un alt bilet, care costă £30.

Când: 13 februarie, orele 19.00

Unde: Libertine Club, 4 Winsley Street, London W1W 8HF

Bilete: £15-£30, www.katsadventures.com/events/event/prevalentines

 

Where is the Love?

Atmosferă înceată, luminată slab de nişte lumânări plăpânde. Ochi zâmbitori, gânduri de iubire, vocea încărcată de sentiment.

Când: Când vreţi voi, că sunteţi doi şi trebuie să stabiliţi de comun acord.

Unde: La voi acasă, în linişte şi în siguranţă. Aţi încercat să mergeţi la celelalte petreceri, dar parcă prea erau ciudate. Aţi fi vrut să ieşiţi la o petrecere ca doi porumbei, însă vi se cerea să vă îmbrăcaţi în păuni – marginal distractiv, dar nu romantic.

Bilete: £mult, dar ce sunt banii când ai în faţă persoana pe care o iubeşti?

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!