Petrescu mai vrea întăriri

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 12 februarie 2016

616 petrescuLumea fotbalului din China a surprins în iarna lui 2016, când a cheltuit pe transferuri mai mulţi bani decât marile campionate ale Europei. Una dintre echipele care au impresionat pe piaţa de mercato a fost Jiangsu Suning, formaţia antrenată de Dan Petrescu, la care au ajuns, starurile Alex Teixeira şi Ramires. Chiar şi în aceste condiţii, tehnicianul român e nemulţumit de campania de transferuri a clubului şi consideră nerealist obiectivul impus, acela de a termina între primele patru echipe.

Alex Teixeira, de la Şahtior, şi Ramires, de la Chelsea, i-au costat pe noii patroni de la Jiangsu aproximativ 80 de milioane de euro. Cu doi jucători pe care orice antrenor şi-ar dori să-i aibă în lot, Dan Petrescu spune că echipa nu s-a întărit, pentru că a pierdut un jucător chinez. Este vorba despre mijlocaşul ofensiv Ke Sun, plecat de la Jiangsu la Quanjian pentru 9,2 milioane de euro.

„Ţinînd cont de faptul că nici un chinez nu a fost adus şi a plecat cel mai bun jucător chinez, nu văd o îmbunatăţire mare a lotului, chiar dacă străinii sunt valoroşi. De obicei joacă şapte jucători din China şi patru străini, deci, în opinia mea, trebuie să ne întărim şi cu jucători chinezi. Dar şefii nu au făcut asta. Nu văd realistic să terminăm pe locul 4, pentru că aş minti, nu ne-am întărit în opinia mea. Teixeira şi Ramires pot ajuta echipa. Fiecare echipă are străini foarte buni. Rămâne de văzut dacă transferurile au fost bune”, a declarat Dan Petrescu.

Sezonul trecut echipa românului a terminat pe locul nouă în campionatul din China şi a câştigat Cupa, iar în acest an, şefii speră că, prin venirile lui Alex Teixeira şi Ramires, Jiangsu va prinde un loc în primele patru.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!