Petrescu, pe lista celor de la Kuban

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 12 iunie 2015

petrescuTehnicianul Dan Petrescu figurează pe o listă de patru antrenori, alături de Valeri Petrakov, Dmitri Hohlov şi Kurban Berdiev, cu care negociază conducerea celor de la Kuban Krasnodar, a declarat agenţiei Tass directorul general al grupării ruse, Evgheni Muravcev.

„Numele antrenorului va fi anunţat mâine sau poimânine, după şedinţa Comitetului Director al clubului. Avem în vedere patru candidaţi, Petrescu, Petrakov, Hohlov şi Berdiev. În acest moment, nu am luat nicio decizie”, a precizat el.

În sezonul 2014/2015, Kuban a fost antrenată de Victor Goncearenko din Belarus, până în luna noimebrie, apoi de Leonid Kuciuk, pâna la finalul campionatului. Kuban a ocupat locul 10 în prima ligă rusă şi a ajuns până în finala Cupei Rusiei, pierdută în faţa formaţiei Lokomotiv Moscova (scor 1-3, după prelungiri).

Impresarul Nicolae Pîrnău a declarat că Dan Petrescu nu a primit vreo ofertă de a antrena echipa Kuban Krasnodar, însă este dispus să ia în considerare o propunere în acest sens, pentru că, deşi negociază cu mai multe grupări, nu a semnat cu nici una, informează sovsport.ru.

„Dacă vom primi o ofertă de la Krasnodar, o vom lua în considerare. Am spus în repetate rânduri că Dan vrea să se întoarcă în Rusia. El are şi alte oferte, dar nu a semnat niciun contract”, a spus Pîrnău, pentru Sport-Express, citat de sovsport.ru.

În aceste zile, Dan Petrescu negociază şi preluarea conducerii tehnice a vicecampioanei României, ASA Târgu Mureş. Potrivit viceprimarului oraşului Târgu Mureş, Claudiu Maior, membru al Consiliului Director al ASA Târgu Mureş, Petrescu este „99%” antrenorul ardelenilor.

„Noi am bătut palma cu Dan Petrescu. Suntem 99% cu antrenor. Dacă nu va primi o ofertă din străinătate, marţi va fi la Târgu Mureş”, a spus Claudiu Maior pentru presă.

Antrenorul Dan Petrescu, în vârstă de 47 de ani, a mai pregătit echipa Kuban Krasnodar din 29 decembrie 2009, când formaţia evolua atunci în liga a II-a, până în 17 august 2012. El a reuşit promovarea echipei după primul sezon, apoi a fost foarte aproape de a termina pe un loc care să-i asigure participarea în Liga Europa.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!