Petrescu a semnat cu Kuban

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 17 iunie 2016

633 petrescuConform impresarului Nicolae Pârnău, antrenorul român Dan Petrescu a semnat un contract pentru următorii 2 ani cu formaţia Kuban Krasnodar, echipă ce a retrogradat în acest sezon din prima ligă din Rusia şi urmează să-şi înceapă munca la noul său club în această săptămână. „Au fost negocieri serioase pentru că nu puteam accepta orice contract. Antrenorul Dan Petrescu este foarte mulţumit de rezultatul negocierilor iar de mâine s-ar putea prezenta deja la noul său loc de muncă”, a spus agentul lui Dan Petrescu, Nicolae Pârnău, pentru Sport-Express, citat de site-ul oficial al clubului din Rusia.

Negocierile dintre Dan Petrescu şi clubul Kuban Krasnodar au început în urmă cu 2 săptămâni şi au fost întârziate de cerinţa antrenorului român de a primi o compensaţie financiară dacă va fi demis mai devreme de teremenul prevăzut în contract, condiţie acceptată în cele din urmă de oficialii clubului rus.

„Vom începe noul sezon cu antrenorul al cărui nume este asociat cu cele mai importante performanţe ale clubului nostru!” a spus CEO-ul clubului Kuban Krasnodar, Gennady Krapivka.

Pe lângă finalizarea discuţiilor cu antrenorul român, oficialii clubului din Krasnodar au mai realizat şi două transferuri. Oleg Oleynik şi Azat Bayryev, ambii în vârstă de 27 de ani, vor evolua din sezonul viitor la formaţia pregătită de Dan Petrescu.

Dan Petrescu , în vârstă de 48 de ani a mai antrenat-o pe Kuban Krasnodar în perioada 2009-2012. A preluat echipa din liga a doua şi a dus-o aproape de cupele europene. Acum, Kuban se află într-o situaţie similară, întrucât tocmai a retrogradat în eşalonul secund.

În Rusia, Petrescu a mai pregătit-o pe Dinamo Moscova, între 2012 şi 2014. Dan Petrescu a fost demis recent de la echipa chineză Jiangsu Suning, deşi semnase în iulie 2015 o înţelegere valabilă pe doi ani cu gruparea din Nanjing.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!