Petrolul aduce sud-americani

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 4 septembrie 2014

548 razvan lucescuPetrolul este extrem de aproape să transfere un alt atacant, în afară de Pastorini. Răzvan Lucescu îl va avea, mai mult decât probabil, la dispoziţie şi pe Sebastian Gallegos (22 de ani), un fost internaţional de tineret al Uruguayului.

Ambii jucători sud-americani se află în momentele în care scriem aceste rânduri în România, unde, alături de impresarii lor, discută despre ultimele detalii legate de contracte. În cazul în care se va ajunge la o înțelegere, ei vor efectua și vizita medicală, pentru ca apoi să facă imediat joncţiunea cu Mutu și colegii săi.

Gallegos, fotbalist care a jucat în sezonul trecut pentru Como (a marcat două goluri în 10 partide), va veni la Ploieşti din postura de jucător liber de contract, lucru extrem de apreciat de mai toate echipele românești. De subliniat că, pe vremea junioratului, Gallegos era considerat una dintre cele mai mari speranţe ale fotbalului din America de Sud. El a intrat în atenția formațiilor cu nume din vestul Europei, după ce a impresionat la Mondialul U17 din 2009. Atunci, vârful de atac a reuşit să marcheze de cinci ori în cele patru meciuri disputate de Uruguay (și a devenit și golgheterul competiţiei alături de alţi doi jucători), însă trecerea la seniori a fost departe de a se face ușor, el nereuşind să mai confirme așteptările specialiştilor.

Vârful de 22 de ani din Uruguay este și un jucător polivalent. Poate evolua atât ca un număr „9” adevărat, dar şi ca al doilea vârf sau în bandă, adică perfect în sistemul 4-2-3-1, cel pe care Lucescu îl preferă la Ploieşti.

Conform celor de la transfermarkt.de, cota de piață a lui Gallegos este, în momentul de față, de 125.000 euro.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!