Petrolul, și ei la 60%

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 29 mai 2015

petrolulConducerea grupării Petrolul Ploieşti le-a propus jucătorilor să fie trecuţi la categoria creditorilor salariaţi cu 60% din sumele restante, dar cei cărora li s-a reziliat unilateral contractele au refuzat, a declarat preşedintele AFAN, Emilian Hulubei.

„Am primit o adresă din partea conducerii Petrolului să discutăm cu jucătorii şi să le prezentăm propunerea de a fi trecuţi în tabelul de creanţe la categoria creditorilor chirografari, cu un procent de 60% din sumele restante. Noi am discutat cu ei, dar majoritatea celor cărora li s-a reziliat unilateral contractele nu acceptă.

Ei sunt în acest moment înscrişi în categoria creditorilor chirografari, dar am făcut contestaţie şi ne aşteptăm ca şi în celelalte cazuri să avem câştig de cauză şi jucătorii să fie trecuţi la salariaţi. La controalele ANAF, contractele civile ale fotbaliştilor au fost recalificate din punct de vedere fiscal drept contracte de muncă”, a mai spus preşedintele sindicatului fotbaliştilor.

FC Petrolul are datorii de aproximativ 8,1 milioane de euro (35.728.250 lei) către 75 de creditori înscrişi la masa credală, cea mai mare sumă fiind către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, peste două milioane de lei. Conform tabelului creanţelor societăţii în insolvenţă, salariaţii clubului au de recuperat aproximativ 316.000 de lei. Toţi jucătorii şi foşti jucători înscrişi la masa credală au fost trecuţi în tabelul preliminar de creanţe la categoria creditorilor chirografari.

Gruparea Petrolul Ploieşti traversează o criză financiară de la sfârşitul anului trecut, acţionarii Daniel şi Nicolae Capră, precum şi directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Primul club de fotbal din România care a intrat în insolvenţă a fost FC Rapid.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!