România: Piața imobiliară, în continuă creștere

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 29 ianuarie 2016

Piața imobiliară românească a crescut cu 10% în 2015, comparativ cu anul precedent, atât în ceea ce privește valoarea, cât și volumul tranzacțiilor realizate, se arată într-un studiu al companiei imobiliare Re/Max. Previziunile pentru 2016 indică de asemenea o creștere de cinci procente.

 „Cu siguranță, 2015 a fost anul revenirii pieței imobiliare locale. Astfel, anul trecut am asistat nu doar la o majorare a pieței în principalele orașe din țară, ci și la o creștere a încrederii investitorilor care au relansat proiecte în toți polii principali, precum București, Cluj-Napoca, Arad sau Brașov. În plus, observăm că piața are perspective de dezvoltare pentru următorii ani”, a declarat Răzvan Cuc, președintele Re/Max România, potrivit Mediafax.

În acest moment, prețurile medii din principalele orașe din țară sunt stabile, acestea variind de la oraș la oraș. Astfel, în București și Cluj-Napoca, prețul mediu pe metrul pătrat, pe segmentul rezidențial, este de circa 1.000-1.100 euro, iar în Brașov ajunge la 850 euro/mp.

Pentru 2016, Răzvan Cuc estimează că trendul ascendent va continua, pe toate segmentele, atât în ceea ce privește volumul, cât și valoarea.

„În ceea ce privește segmentul rezidențial, suntem de părere că piața va reacționa diferit în funcție de orașul la care facem referire, așa cum s-a întâmplat și în 2015. Însă, credem că 2016 va aduce creșteri ale prețurilor medii naționale cu cel puțin 5% – atât la locuințele vechi, cât și la cele noi”, a completat președintele Re/Max România.

În cele patru orașe analizate se află în dezvoltare proiecte rezidențiale ale unor dezvoltatori privați care însumează peste 10.000 de unități locative ce urmează a fi livrate în 2016.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!