Piaţa serviciilor medicale private se dezvoltă lent

Articol publicat in sectiunea Social pe data 19 iunie 2014

Creşterea pieţei serviciilor medicale private din România a încetinit la 10-12% în ultimul an şi a ajuns la aproximativ 570 milioane euro. MedLife se află pe primul loc, iar Medicover pe doi, după ce a devansat Regina Maria, aflată acum pe trei, arată Mihai Marcu, preşedintele MedLife.

„Probabil cel mai mare impact în dinamica pieţei îl va avea schimbarea locului doi, reluat de Medicover după câţiva ani, care a profitat de pe urma stagnării Regina Maria. În al doilea rând, piaţa este marcată de o modificare importantă, prin urcarea puternică a firmei Sanador din ultimii doi ani, care probabil va intra în luptă cu Regina Maria şi Medicover în anii care urmează. Dacă procentele de creştere vor continua, cel mai probabil Sanador se va apropia în următorii ani de podium, iar Medicover va continua să mărească ecartul dintre ei şi Regina Maria. Important este ca în această ecuaţie să nu luăm în calcul doar cifrele absolute, ci şi tendinţele”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie MedLife, citat de Mediafax.

MedLife a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 72 milioane euro, Medicover de 45,9 milioane de euro, Regina Maria de 43,9 milioane de euro şi Sanador de 32 milioane de euro. Din totalul pieţei de aproximativ 570 milioane euro, 350 milioane euro reprezintă valoarea serviciilor decontate de stat, iar restul sunt plăţi ale populaţiei. Piaţa totală de servicii medicale (private şi de stat) depăşeşte 5,5 miliarde euro. În ceea ce priveşte fondurile de la Casa Naţională de Sănătate, contractarea se face cu mari întârzieri şi deficienţe, arată MedLife.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!