Picturi fluorescente pe corp

Articol publicat in sectiunea Divertisment pe data 26 iunie 2014

pictura 1Fotograful şi pictorul corporal american John Poppleton transformă spatele modelelor sale în adevărate opere de artă. Proiectul său artistic „Under Black Light” constă în a picta peisaje cu ajutorul vopselelor fluorescente şi a le evidenţia frumuseţea în întuneric.

Din 2010, John Poppleton a elaborat peste 30 de picturi pe corp, iar de la începutul acestui an dezvăluie pe pagina sa Youtube cum îşi realizează operele, scrie publicaţia The Huffington Post, citată de Agerpres.

În pofida complexităţii peisajelor desenate, artistul a declarat pentru publicaţia citată că îşi realizează lucrările în timp record – între 15 minute şi trei ore şi jumătate – ceea ce este foarte puţin în comparaţie cu alţi bodypainters, care pot lucra peste 13 ore la un desen, după cum a explicat Poppleton.

Dar lucrurile nu au fost întotdeauna simple pentru el. „Pictura corporală care mi-a creat probleme până acum este cea intitulată «Paradisul tropical al lui Emily şi Kim»”, mărturiseşte artistul, explicând că a pictat pe spatele a două femei care nu încetau să se mişte şi să schimbe modul în care era iluminată pictura. „Nu-mi place cum a ieşit culoarea şi modul în care am pictat valurile. Este probabil pictura pe care o detest cel mai mult, dar pe care soţia mea o iubeşte cel mai mult”, continuă John Poppleton.

În schimb, pictura preferată a autorului este «Cascada Sandrei», după cum el însuşi a recunoscut.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!