Piedone, eliberat din arest

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 13 noiembrie 2015

Cristian Popescu Piedone

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost eliberat miercuri seara din arestul Poliției Capitalei. Fostul edil nu a făcut niciun comentariu și nu a răspuns la niciuna dintre întrebările jurnaliștilor.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București care a analizat acest dosar a decis, miercuri, eliberarea lui Piedone din arest. Aceeași măsură a fost luată și pentru Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu. Ele fuseseră arestate preventiv pentru complicitate la abuz în serviciu.

Fostul primar fusese arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul Colectiv în data de 7 noiembrie. Decizia nu era însă definitivă, așa că avocații lui Piedone au făcut recurs. Piedone și-a dat demisia din fruntea Primăriei Sectorului 4, săptămâna trecută, pe 4 noiembrie, cu toate că inițial a insistat că nu are nicio responsabilitate pentru cele întâmplate în clubul Colectiv.

Procurorii DNA îl acuză pe Piedone că „pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru SC Colectiv Club, a emis cele două acte administrative, respectiv acordul de funcționare și autorizația de funcționare, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club îndeplinea cerințele”.

Bilanțul negru al tragediei din clubul Colectiv a ajuns miercuri la 50 de morți.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!