Pierde Gardoș naționala?

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 18 martie 2016

621 gardosCu 3 luni înainte de debutul la Euro 2016, România a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru turneul final, iar selecţionerul Anghel Iordănescu are conturat în mare lotul cu care va aborda competiţia din Franţa.

Există încă necunoscute şi mai mulţi jucători care au cochetat în ultimii ani cu naţionala speră să-l convingă pe selecţioner că merită să fie la EURO. În această situaţie este şi fundaşul Florin Gardoş, care devenise o prezenţă constantă la acţiunile echipei naţionale, dar care s-a accidentat grav la începutul sezonului, când a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate.

Gardoş a reluat antrenamentele la finalul lui februarie şi spera să revină cât mai repede în echipa lui Southampton pentru a reuşi să-l convingă pe Iordănescu că merită să facă parte din lotul de 23 de jucători. Cu doar nouă etape înainte de finalul sezonului din Anglia, fundaşul de 27 de ani, mai are însă de aşteptat înainte să se gândească la un meci oficial, crede tehnicianul olandez Ronald Koeman.

Omul care l-a adus pe internaţionalul român la Southampton nu vrea să grăbească revenirea acestuia pe gazon, ceea ce înseamnă că fundaşul va mai avea foarte puţine oportunităţi să joace înainte de finalul campionatului. Din spusele lui Koeman, Gardoş va fi mai întâi „rodat” în meciurile echipei de tineret, dar deocamdată şi folosirea sa în echipa U21 reprezintă un risc.

Koeman a vorbit despre Florin Gardoş şi Jay Rodriguez, un alt jucător revenit la antrenamente după o lungă perioadă de indisponibilitate, precizând că că cei doi trebuie să urmeze un proces şi nici unul nu se poate gândi momentan la prima echipă.

„Jay a progresat bine, a avut o săptămână de antrenamente bune. Luni va juca  pentru echipa U21. Acesta e următorul pas pentru el pentru a intra în prima echipă. E vorba despre forma fizică şi de cât va putea să stea pe teren. Dacă va arăta că şi-a revenit cu adevărat, aş fi un prost să nu folosesc un jucător cum e Jay.

Florin are mai mult de aşteptat. Uneori e dificil, dar mai are nevoie de timp pentru a fi pregătit să joace în meciurile echipei under 21″, a declarat Koeman, citat de Daily Echo.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!