Pierdem Europenele de gimnastică?

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 octombrie 2015

599 gimnasticaPreşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, a declarat că există riscul ca România să piardă organizarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică din 2017, o decizie în acest sens urmând a fi luată la începutul anului viitor.

Oficialul Uniunii Europene de Gimnastică şi-a exprimat speranţa că gimastica românească nu va avea de suferit din cauza întârzierilor la lucrările de construcţie a sălii de sport din Bucureşti, precizând că reprezentanţii Danemarcei ar putea contesta o eventuală propunere de organizare a competiţiei la Cluj-Napoca.

„După cum ni s-a explicat situaţia noi ne-am exprimat dorinţa de a organiza acest eveniment la Bucureşti, dar având în vedere această situaţie trebuie să reanalizăm informaţiile şi să rediscutăm pentru a putea vedea cum putem organiza acest eveniment. Vom avea un Comitet Executiv peste 2 săptămâni şi vom transmite toate informaţiile pe care le avem de aici. Le vom transmite dorinţa tuturor celor prezenţi de a organiza acest eveniment în Bucureşti. Existau doi candidaţi şi România a câştigat organizarea acestui eveniment. Vom vedea care sunt argumentele Comitetului Executiv. Domnul primar ne-a promis că ne va da un răspuns la sfârşitul lunii decembrie şi în urma acestui răspuns vom vedea în luna ianuarie ce decizie putem lua. Au mai fost situaţii, dar fiecare caz este particular. De 24 de ani de când sunt la Uniunea Europeană de gimnastică nu a existat un caz precum cel din România. Vom vedea care sunt argumentele pro şi contra şi pentru un caz excepţional avem o soluţie excepţională. Nu ştiu dacă voi vota pentru România în Comitetul Executiv, voi lua o decizie după ce voi asculta părerea tuturor membrilor şi voi vota în cunoştinţă de cauză. Există riscul ca România să piardă această organizare pentru că au fost doi candidaţi. România a prezentat Bucureştiul ca oraş gazdă şi Danemarca ar putea veni să spună că România a câştigat pentru că a prezentat Bucureştiul. Dacă ar fi prezentat alt oraş poate nu ar fi primit organizarea. Decizia Comitetului Executiv cred că a dorit să acorde României organizarea datorită istoriei gimnasticii şi rezultatelor şi respectului pe care îl au faţă de gimastica românească. Personal, sper ca gimastica românească să nu fie penalizată din motive care nu au de-a face cu gimastica. Ar fi păcat”, a declarat Georges Guelzec.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!