Pierderea bruscă a mai multor kilograme, semn de boală

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 28 noiembrie 2014

În cazul în care ai început să slăbești într-un ritm rapid, ar trebui să te gândești de două ori înainte să te bucuri cu privire la acest lucru. Scăderea rapidă în greutate poate să denote faptul că organismul este afectat de o serie de boli, unele dintre acestea fiind cât se poate de grave.

Așadar, potrivit medicilor, în cazul în care observi că silueta ta s-a subțiat destul de mult într-o perioadă scurtă de timp, adică o săptămână sau două, fără să fi făcut un efort suplimentar pentru aceste rezultate, ar trebui să efectuezi un consult medical.

Motivul? Pierderea rapidă a kilogramelor poate indica prezența următoarelor afecțiuni:

 

Diabetul

Această boală se manifestă, pe lângă creșterea glicemiei, în unele cazuri și cu scăderea bruscă a greutății corporale. Totodată, apariția oboselii și nevoia permanentă de a consuma mai multe lichide pot fi semne ale diabetului, în combinație cu scăderea în greutate.

 

Hipertiroidia

Această afecțiune se manifestă în primul rând prin slăbire, indiferent de tipul de alimentație, pe fondul suprasecreției glandei tiroidiene. Totodată, alte semne ale acestei boli sunt oboseala cronică, transpirația excesivă și schimbări bruște ale stării emoționale.

 

Cancerul

Cancerele au simptome care variază de la caz la caz, însă unele dintre cele mai comune simptome ale tipurilor de cancere sunt oboseala și scăderea rapidă a greutății.

 

TBC

Tuberculoza se manifestă prin scăderea bruscă în greutate, dureri în piept, transpirație excesivă și tuse pe timp de noapte. Totodată, oboseala excesivă este un alt simptom al acestei boli.

 

Depresia

În cazul în care corpul tău nu mai asimilează nimic, orice ai mânca și mai mult decât atât, și începe să elimine kilograme, ar putea să fie un semn cât se poate de clar al depresiei.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!