Pieţele din nordul Londrei

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 28 aprilie 2014

Londra_Camden Market

Archway Market

Bine aţi venit într-o piaţă extrem de frumoasă, care dispune de o varietate de magazine în fiecare sâmbătă. Există chiar o secţiune pentru specialităţile alimentare organice: fructe şi legume, salamuri şi brânzeturilor italieneşti… Aici veţi găsi şi o gamă largă de produse de panificaţie organice, prăjituri delicioase şi pizza rustică.

Tot aici veţi întâlni şi brânzeturile de bivoliţă, pastrama şi plăcintele produse de ferma Alham, negustorii de peşte de la Ocean Wave, Marco Polo Deli cu ardei iute şi măsline umplute, ghimbir marinat şi multe altele. De asemenea, există „Body By Nature”, o companie care vinde loţiuni şi poţiuni realizate manual, bune pentru sănătate şi frumuseţe, aceasta având un stand bun şi în ceea ce priveşte machiajul, moda şi încălţămintea. În cealaltă parte a pieţei puteţi găsi, comercianţi de pe Portobello Rd., care au la vânzare antichităţi, curiozităţi şi lucruri extrem de frumoase pentru casă sau bucătărie. Din Archway pot fi cumpărate farfurii de argint, lucruri sculptate din lemn ori piatră, sau realizate din sticlă şi ceramică. Alături sunt expuse bijuterii, tablouri, DVD-uri, discuri de vinil şi CD-uri, şi cel mai bun stand de carte din nordul Londrei, de unde puteţi achiziţiona volume interesante la un preţ competitiv.

Farmer Ted vă aduce legumele sale minunate direct din Lincolnshire, cele mai bune pe care le-aţi gustat vreodată, fiind cultivate fără ajutorul vreunui îngrăşământ chimic.

De partea cealaltă a pieţei veţi găsi „Word on the street”, un stand de cărţi la mâna a doua, care dispune de un serviciu special – dacă nu găsiţi ceea ce căutaţi, acesta va găsi acea carte pentru dumneavoastră. Există sticlă, lemn, ceramică şi curiozităţi din Mirrorsmith – obiecte frumoase care se pot transforma într-un cadou splendid şi neobişnuit pentru casa dumneavoastră şi nu numai. „Silver and Sparkles” vă oferă cele mai bune bijuterii din argint şi pietre preţioase, şi tot pe acolo daţi şi de „Retro Records” pentru discurile din vinil preferate.

Mai multe informaţii puteţi obţine de la www.archwaymarket.org.

Piaţa este amplasată la câteva sute de metri de staţia de metrou Archway de pe Holloway Road.

Orar: în fiecare duminică între 10:00-17:00, cu o mini-piaţă deschisă joia între 12:00-18:00.

Autobuze: 43, 271, 17, 41, 134, 143, 263, 390, 210, C11, W5, 4

Metrou: piaţa este aproape de staţia de metrou Archway, Northern Line.

 

Camden Passage

Această serie de tarabe este centrul unui loc mai mult decât vibrant când vine vorba de târgurile de antichităţi. Pasajul este o pasarelă acoperită ce se întinde de la Angel la Islington Green şi în care se vând antichităţi şi, în aceeaşi măsură, rarităţi sau bibelouri. Pierrepont Row este indicat mai ales pentru argintărie, bijuterii şi ceasuri, în vreme ce Charlton Place, opus Islington Green, este un târg al cărţilor, mai ales joia, în timp ce toate celelalte tarabe vând orice şi totul în celelalte zile ale săptămânii. Piaţa internă GeorgianVillage adăposteşte magazine specializate în artă, ornamente, antichităţi şi textile.

Website: www.camdenpassageislington.co.uk

Adresă: Camden Passage, N1

Orar: miercurea 7:00-14:00, joia 7:00-16:00, sâmbăta 8:00-16:00.

Autobuze: 4, 19, 30, 38, 43, 56, 73, 153, 214, 274, 341, 394 (luni – sâmbătă)

Stație metrou: Angel

 

Chapel Market

Populară printre localnici, această piaţă de stradă dispune de o serie de magazine care vând o varietate de lucruri – pentru casă, haine sau produse din piele, peşte, fructe şi legume. În afara tarabelor şi magazinelor, există şi o serie de baruri şi magazine cu înregistrări ieftine, precum şi cu o colecţie foarte mare de haine de armată, cum ar fi jachetele şi bocancii.

Adresă: Chapel Market, Islington, N1

Orar: marţi-duminică 9:00-16:00

Autobuze: 4, 19, 30, 38, 43, 56, 73, 153, 214, 274, 341, 394

Stație metrou: Agel, Holloway Road, apoi autobuzele 43, 153 sau 271.

 

Camden Market

Pe vremuri un loc marginal al culturii tinerilor, Camden atrage astăzi o mulţime mult mai diversificată, captivată de reputaţia pieţei referitoare la arte etnice, artizanat, bijuterii, haine şi second-hand. Piaţa originală Camden Lock, de lângă Grand Union Canal, are trei curţi deschise în jurul Victorian Market Hall. Aici veţi găsi haine de epocă, produse textile din Orientul Mijlociu, sculpturi manuale şi bijuterii indiene. De asemenea, există o serie de tarabe cu produse alimentare, care vând gustări cum ar fi falafel, tăiţei thailandezi, clătite şi sucuri naturale din fructe proaspăt stoarse. Pentru mai multe articole interesante, inclusiv antichităţi sau produse unicat, mergeţi înăuntru, în piaţa acoperită. Iar pentru haine ieftine şi colorate sau rarităţi şi bibelouri, îndreptaţi-vă alături, către piaţa The Stables, sub arcadele căii ferate.

Adresă: Camden Lock Place, Camden, NW1

Orar: luni-duminică între 10:00-18:00

Telefon: 020 7284 2084

Autobuze: 24, 27, 29, 31, 88, 134, 168, 214, 253, 274, C2

Stație metrou: Camden Town, Chalk Farm

 

Nags Head

Deschisă toată săptămâna, Nags Head este o piaţă acoperită ce funcţionează pe locul unui magazin în stil vechi, vânzând fructe, legume, muzică şi aparate electrice şi electrocasnice ieftine. Miercurea şi duminica, locului i se alătură o sumedenie de vânzători de second-hand, iar locul se umple de discuţii şi negocieri referitoare la preţurile hainelor sau încălţămintei.

Telefon: 020 7607 3527

Adresă: 22 Seven Sisters Road, N7

Orar: luni-sâmbătă 8:00-17:00, duminica 7:00-14:00

Autobuze: 4,17,29,43,91,153,259,271,279

Stație metrou: Finsbury Park

 

Wembley

Wembley este una dintre cele mai mari şi mai strălucitoare pieţe de duminică, oferind şi locuri de parcare gratuite pentru peste 4.000 de automobile. 

Piaţa se ţine în parcarea opusă stadionului Wembley şi este alcătuită din multe rânduri de comercianţi care încearcă să vă tenteze cu produsele lor. În weekend aici se găsesc peste 500 de tarabe, la ele vânzându-se absolut orice, de la haine sport la echipament de clubbing, de la pantofi la lenjerie şi toate accesoriile de care aveţi nevoie – curele, genţi şi bijuterii pentru costume. Dacă sunteţi în căutarea unor aparate electrice şi electrocasnice, atunci acesta este locul în care sunt de găsit, în stare mai bună sau mai puţin bună, în funcţie de cât de uzate sunt. În imensa piaţă se mai vând accesorii şi piese de automobil, ba chiar fructe şi legume – aşa că mereu veţi găsi ceva care să vă tenteze să vă goliţi portofelul.

Adresă: Stadium Way, Wembley, HA9

Orar: duminica 9:00-15:00

Autobuze: 18, 83, 92, 182, 204 (luni-sâmbătă), 224

Stație metrou: Wembley Park

 

Hampstead Community Market

Această piaţă mică şi acoperită dispune de o atmosferă calmă şi vă oferă legume şi fructe, antichităţi, cărţi la mâna a doua şi lucruri făcute de mână. De asemenea, există o selecţie bună de delicatese, precum şi o zonă restrânsă, unde puteţi lua o pauză în compania unui ceai sau a unei cafele, a unor sucuri proaspete sau sandwich-uri.

Adresă: 78 Hampstead High Street, NW3

Orar: sâmbăta 10:00-18:00, standuri deschise în permanenţă marţi-vineri 10:00-18:00

Telefon: 020 7794 8313

Autobuz: 46 şi 268

 

Barnet

High Barnet este cunoscut pentru piaţa sa, care există sub diferite forme şi locaţii încă din secolul al XII-lea. De fapt, se prea poate să fi existat o piaţă în High Barnet chiar înainte ca aceasta să fi fost menţionată de regele John, în august 1199. Astăzi ea vinde fructe, legume, carne şi peşte.

Locaţie: în centru oraşului, pe St Albans Road

Orar: miercurea şi sâmbăta, începând cu ora 7:00

Metrou: Barnet, Northern Line

Telefon: 020 8359 2000

 

Stables Market, Camden

Stables Market este cel mai vizitat loc pentru cumpărături, mâncare şi băutură din Londra. Camden Stables Market a fost votată de către Elle Magazine ca fiind a doua atracţie turistică în Londra, iar îmbunătăţirile ce i se aduc nu fac altceva decât să asigure că ea va deveni mai mare şi mai bună. Veniţi şi fiţi o parte a celor 35 de milioane de vizitatori care trec pe aici anual, inspiraţi-vă pentru a avea ţinute moderne sau decoraţiuni pentru casă unice, treceţi prin restaurantele ce vă propun meniuri internaţionale, ca să nu mai vorbim de barurile tematice ce sunt mereu gata să vă ofere şi mai mult decât atât.

Camden a devenit un fel de Mecca şi pentru artişti de renume internaţional, designeri, regizori, vedete de televiziune sau din industria muzicală. Vizitatorii fideli îi includ pe Armani, Oasis, Kelly Osbourne, vedete rock, pop, legende ale sportului şi nu numai atât. Toată lumea vizitează Stables Market, aşa că asiguraţi-vă că veniţi să vizitaţi pentru că nu se ştie niciodată peste cine veţi da!

Stables Market are în clipa de faţă peste 450 de magazine, restaurante, baruri şi discoteci, dezvoltatorii asigurându-ne că lucrurile vor deveni şi mai mari, dar şi mai bune. De ce să nu vă deschideţi chiar dumneavoastră o afacere aici? Termenii sunt flexibili, iar locaţia este una de prima mână. Locul practică o politică aparte în ceea ce priveşte investiţiile în persoane talentate în domeniu, aşa că vânzătorilor care au ceva unic de oferit li se garantează că decorarea propriului magazin se va face pe cheltuiala administratorilor. Informaţiile referitoare la acest lucru pot fi consultate pe site-ul pieţei, la secţiunea Rent a Shop.

Stables Market este o atracţie turistică renumită, aşa că veniţi să mâncaţi, să beţi, să cumpăraţi şi să vă distraţi într-o insulă de relaxare unică în lume.

Pentru mai multe detalii, apelaţi la www.stablesmarket.com.

Adresă: Piaţa The Stables Market se află la câteva minute de centrul Londrei, in Camden Town NW1 pe strada Chalk Farm Road, la capătul străzii Camden High Street. Nu e nevoie să vă îngrijoraţi în legătură cu taxa Congestion Charge iar parcarea se află alături, la Safeways/Morrisons.

Orar: luni-vineri 10:30-18:00 (nu toate magazinele sunt deschise), sâmbătă-duminică 10:00-18:00 (toate magazinele sunt deschise)

Stație metrou: Camden Town, ieşirea Chalk Farm Road şi luaţi-o la nord pe strada Chalk Farm.

Stație tren: Camden Road Station

Tel: 020 7485 5511

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!