Pieţele din vestul Londrei

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Timp liber pe data 12 mai 2016

London_Portobello Road Market

 

Bayswater Road Market

Această piaţă de artă în aer liber se întinde de-a lungul Kensington Gardens, cu artişti şi vânzători care îşi aşează bunurile pe pavaj şi de-a lungul locurilor de parcare, pentru a fi mai uşor de găsit şi inspectat de către căutători. Pe lângă picturile în ulei, acuarelă şi schiţe, există unele sculpturi şi bijuterii de mână, şi zeci de artişti care se oferă să vă realizeze portretul pentru doar 10 lire.

Adresă: partea sudică a Bayswater Road, de la Clarendon Place la Queensway, W2

Program: sâmbăta, între orele 10.00-18.00

Autobuze: 12, 70, 94

Metrou: Lancaster Gate, Queensway.

 

Chelsea Antique Market

Mare, aglomerată şi cunoscută în întreaga lume, această piaţă de antichităţi din centrul cartierului Chelsea este plină de lucruri de colecţionat. Perfectă pentru cei interesaţi de ceasuri de perete, ceasuri de mână şi bijuterii, însă şi diferite mici decoraţiuni pentru fiecare buget.

Adresă: 245-253 Kings Rd, SW3

Program: luni-sâmbătă, între orele 10.00-18.00

Autobuze: 11, 19, 22, 49, 211, 319

Metrou: Sloane Square, apoi autobuzele 11, 19, 22, 211 sau 319.

 

Portobello Market

Piață recomandată de Brenda Emmanus, BBC Londra:

„Sunt un mare fan al Portobello Market, mai ales datorită varietăţii de produse şi a magazinelor mici şi neobişnuite prezente în zonă. Este un loc perfect pentru a căuta antichităţi şi bijuterii splendide, în plus există şi o serie întreagă de magazine extrem de ieftine de haine second-hand, dar şi magazine ale diferiţilor designeri, cu haine realizate manual, şi o varietate de haine din blug şi piele clasice. Pentru cumpărături mai exclusiviste, arcadele Portobello Green dispun de unele buticuri mai mult decât speciale, ca şi câteva locuri în care se poate mânca şi cumpăra, şi care sunt renumite pentru fructe şi legume, pâine şi brânzeturi”.

Adresă: Portobello Road & Portobello Green W11

Program: sâmbăta, între orele 08.00-17.00, dar unele magazine sunt deschise toată săptămâna

Autobuze: 7, 23, 52, 70

Metrou: Ladbroke Grove, Notting Hill Gate.

 

Shepherd’s Bush Market

Această piaţă este bună mai ales pentru peşti exotici, carne halal şi legume africane şi din Caraibe, aşa cum sunt yam şi pătlagina. De asemenea, piaţa este perfectă şi pentru specialiştii în muzică, cărora li se oferă de la country şi folk la reggae.

Aruncaţi o privire şi la cele mai neobişnuite ţesături şi articole de îmbrăcăminte realizate de etnici africani.

Adresă: piaţa se întinde între Uxbridge Rd şi Goldhawk Rd, W12.

Program: în fiecare zi, în afara duminicii, între orele 08.30-18.00

Autobuze: 49, 94, 95, 207, 220, 237, 260, 283, 295

Metrou: Shepherds Bush (Hammersmith & City Line), Goldhawk Road.

 

London Farmers’ Markets

Alimente de sezon, proaspete care au crescut sau au fost cultivate pe o rază de 100 mile de M25. Puteţi verifica website-ul pentru a vedea care sunt noutăţile săptămânale.

Adresă: Notting Hill Gate, W8

Program: sâmbătă, între orele 09.00-13.00

Autobuze: 12, 27, 28, 31, 52, 70, 94, 328

Metrou: Notting Hill Gate.

 

North End Rd, Fulham

Mai ales o piaţă pentru fructe şi legume, dar una dintre cele mai bune pentru portocale, lămâi şi alte fructe, de asemenea aici se mai pot găsi şi haine ieftine sau alte chilipiruri.

Adresă: North End Road, SW6

Program: luni-sâmbătă, între orele 08.00-18.00

Telefon: 020 8748 3020

Autobuze: 28, 74, 190, 391

Metrou: Fulham Broadway, West Kensington şi apoi autobuzele 28 sau 391.

 

Church Street şi Bell Street

Recomandate de Lisa I’Anson, BBC Londra:

„Church Street este o piaţă locală extraordinară, plină de fructe şi legume obişnuite, haine şi alte lucruri bune pentru casă, dar dacă veţi căuta cu atenţie veţi da de mult mai multe decât se observă la prima vedere. Bell Street vinde mai mult alimente ceva mai neobişnuite, incluzând carne halal, ingrediente din Orientul Mijlociu, dar chilipiruri şi flori proaspete. Îmi place mai ales Alfie’s Antique Market, o adevărată comoară plină de nestemate ascunse. Și ştiţi care este cel mai bun lucru pe care-l fac? Un mic dejun fantastic la cafeneaua de pe acoperiş”.

Adresă: Church Street şi Bell Street, NW8

Program: Church Street: luni-sâmbătă între orele 08.00-17.00; Bell Street: vineri şi sâmbătă între orele 08.00-17.00; Alfie’s Antique Market: marţi-sâmbătă între orele 10.00-18.00 (închis lunea şi duminica)

Autobuze: 6, 8, 16, 98, 139, 189

Metrou: Edgware Road.

 

Uxbridge Craft Market

O populară piaţă de bunuri, cu o gamă largă de obiecte meşteşugărite de localnici, oferind inclusiv bunuri şi servicii: tapiserie, design interior pentru perdele şi interior, ustensile pentru torturi de sărbătoare, ştanţare, cristale, fotografie, cărţi, textile şi perne, picturi din China, plăci gravate pentru ocazii speciale, ceramică şi accesorii de nuntă.

PLUS: desen liber şi ateliere cu „Uxbridge Artists In Residence”.

Adresă: Pavilions Shopping Centre, Uxbridge

Program: miercuri, între orele 09.00-18.00

Website: Uxbridge Craft Market

Autobuze: Uxbridge Bus Station

Metrou: Uxbridge (liniile Metropolitan şi Piccadilly).

 

Acton Market

Acton Market se află în inima Acton Town Centre, West London. Cu o gamă largă de magazine de calitate care vând unele lucruri absolut unicate, acolo există totul de la artă la manufactură, de la modă la bijuterii, de la felicitări la lumânări, ca să nu mai vorbim de înfloritoarea piaţă de produse agricole proaspete.

Situată între Ealing şi Shepherd’s Bush, din vestul Londrei, Acton este un loc vibrant, cu o comunitate etnică diversă. Veţi auzi multe limbi vorbindu-se pe străzile sale, iar magazinele şi restaurantele locale au o varietate excelentă de produse alimentare şi mărfuri din întreaga lume.

Adresă: The Mount/King Street, Acton W3 9NW; adiacent supermarketului Morrison

Website: Acton Market

Autobuze: la Acton Markek se poate ajunge cu autobuzele londoneze 207, 607, 266, 427, 70, E3

Metrou: Acton Market este la 10 minute de mers pe jos de Acton Town şi Ealing Common Underground, pe liniile Piccadilly sau District

Tren: Acton Central Overground este la 5 minute de mers de Churchfield Road, de la Acton Road.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!