Piraeus Bank se pregătește, din nou, de vânzare

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 11 martie 2016

Subsidiara din România a grupului bancar grecesc Piraeus Bank va închide 19 sucursale, ai căror angajați au primit deja preaviz în vederea disponibilizării, măsura fiind luată în contextul în care acționarii ar negocia din nou vânzarea băncii, au declarat luni, pentru News.ro, surse din mediul bancar.

Banca-mamă din Grecia a purtat discuții privind o eventuală vânzare a Piraeus Bank România încă de anul trecut, dar discuțiile au eșuat până acum. Pe lista potențialilor cumpărători s-au aflat Banca Transilvania și OTP Bank, dar și fondul american de investiții JC Flowers.

„Angajații din sucursalele respective au primit deja preaviz. Cea mai bună explicație pentru această operațiune o reprezintă o posibilă operațiune de pregătire a băncii în vederea unei vânzări. Nu cred că vor să închidă sucursalele performante”, au declarat sursele consultate de News.ro.

Anul trecut, Piraeus Bank ocupa locul 11 în sectorul bancar românesc, cu o cotă de piață de 2,5% și active evaluate la aproape 9 miliarde lei. Piraeus Bank România are, în prezent, circa 120 de sucursale.

Sistemul bancar grecesc traversează de câțiva ani o criză care a afectat cele mai mari bănci elene, prezente și în România.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!