PJ Harvey și concertul din studioul de sticlă

Articol publicat in sectiunea Evenimente britanice pe data 26 ianuarie 2015

PJ Harvey

Până pe 14 februarie

PJ Harvey, excentrica artistă britanică ce îmbină în muzica sa chitara, saxofonul, pianul și poezia, își va înregistra următorul album într-un studio cu pereţi de sticlă, ce va permite publicului să urmărească întregul proces de creaţie.

Preţul unui bilet pentru 45 de minute de concert cu muzică la cald din cadrul proiectului „The Recording in Progress” din Londra costă 15 lire.

Denumită în 1995 „Artistul anului” de către editorii revistei Rolling Stone şi premiată de NME în 2011 pentru Outstanding Contribution To Music, PJ Harvey (Polly Jean Harvey) este acel artist care, neobosit, caută mereu noi resorturi creative. Cu o abundenţă de influenţe în muzica sa, de la alternative şi indie la experimental rock, folk, electro şi punk blues, cântăreaţa britanică pare să le fi încercat pe toate, riscând constant să-şi piardă audienţa.

După opt albume şi un sound într-o continuă metamorfoză, PJ Harvey deschide acest nou capitol creativ. Următorul disc al artistei, înregistrat într-un studio cu pereţi de sticlă, va oferi publicului posibilitatea de a urmări pas cu pas fiecare idee şi frântură muzicală, de la geneză până la ultimele detalii de producţie.

„Aş vrea ca studioul să funcţioneze ca o expoziţie într-o galerie. Sper ca vizitatorii să aibă posibilitatea de a experimenta energia unui proces de înregistrare”, a justificat PJ Harvey într-un interviu acordat The Guardian.

Studioul va fi plasat în centrul de artă Somerset House din Londra. Acesta va avea pereţi de sticlă opacă dinspre exterior spre interior, PJ Harvey şi muzicienii săi neputând urmări reacţiile celor din public.

„Am evitat în mod deliberat termenul «prestaţie» pentru că nu vrem să alimentăm aşteptări eronate. Adevărul e că nici unul dintre noi nu ştie cum va fi, de fapt. Polly nu ştie. Noi nu ştim. Credem, intuim, dar cel mai probabil vom fi surprinşi. Proiectul nu poate fi pus într-o categorie”, a declarat codirectorul Artangel, compania care se ocupă de organizarea evenimentului.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!