A plagiat din programul altui candidat

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 22 aprilie 2016

Candidatul PNL la Primăria Galați, Nicușor Ciumacenco, a postat pe Facebook un program electoral în care apar pasaje întregi copiate cuvânt cu cuvânt din programul lui Nicușor Dan, candidat al USB la Primăria Capitalei. Echipa de campanie a candidatului liberal a copiat anumite paragrafe schimbând doar „bucureștenii” cu „gălățenii”, dar păstrând cifrele specifice Capitalei, ca, de exemplu, prețurile la gigacalorie, scrie România Liberă.

„Noi am lansat proiectul programului, pentru dezbatere, în luna martie. De atunci am primit pe e-mail foarte multe sugestii și idei de la gălățeni, dar și de la gălățeni care locuiesc în București sau de la gălățeni aflați în străinătate. Am adunat toate aceste idei urmând ca la final să le selectăm pentru forma finală a programului. (…) Oricum, din cele 26 de pagini ale programului erau doar 10 pasaje. Dar sincer, dacă pentru binele Galațiului ar fi trebuit să iau ceva din programul New Yorkului, aș fi luat din programul New Yorkului!”, a declarat Ciumacenco.

Plagiatul este cea mai mică problemă pe care o are candidatul liberal. Primarul Galațiului, Marius Stan, care va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, reamintește că Ciumacenco a avut trei ani interdicție să ocupe o funcție publică după ce ANI a constatat că s-a aflat în conflict de interese. Mai mult, Ciumacenco are în prezent pe rol un dosar de incompatibilitate, la Înalta Curte.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!