Plata impozitelor, prelungită până la 30 iunie

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 1 aprilie 2016

impozite locuinte

Guvernul a prelungit cu trei luni, până la 30 iunie, termenul în care persoanele fizice și juridice pot plăti impozitele pe clădiri, terenuri și pe mijloacele de transport, informează News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a făcut acest anunț, precizând că persoanele fizice care achită până la 30 iunie integral suma reprezentată de aceste impozite vor beneficia de bonificație.

„S-a prelungit și acest termen pentru ca toată lumea să poată plăti și să poată beneficia de clarificările pe care Ministerul de Finanțe le-a adus în ultimele săptămâni în privința noului Cod Fiscal”, a declarat Suciu.

Termenul stabilit inițial pentru plata acestor impozite era 31 martie.

„Considerăm că, prin asemenea facilități pe care le creăm, putem să nu mai avem presiune la nivelul agențiilor Fiscului, se poate face o plată civilizată și încurajăm conformarea voluntară la plată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, declarațiile privind mașinile radiate din circulație pot fi depuse de către firme și persoane fizice într-un termen prelungit, respectiv până la 31 mai. Noile termene au fost stabilite prin ordonanță de urgență.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!